Chinstrap Penguins on Elephant Island, Antarctica. Greenpeace is in the Antarctic to investigate the impacts of the climate crisis as part of the Protect the Oceans Expedition, a year long pole to pole ship tour, campaigning for the establishment of ocean sanctuaries to safeguard this frozen region and its penguins, seals and whales, and to help address the climate emergency. (This picture was taken in 2020 during the Antarctic leg of the Pole to Pole expedition under the Dutch permit number RWS-2019/40813)

אושוואיה ארגנטינה, 11 בפברואר 2020 –  מדענים ערכו סקר אוכלוסין של מושבת פינגווינים מסוג צ'ינסטראפ (chinstrap) וגילו ירידה דרסטית בשיעור אוכלוסייתם עד כדאי 77% בחלק מן המושובות לעומת המדגם האחרון שנערך לפני כ-50 שנים. 

המחקר העצמאי שנערך במסגרת של משלחת גרינפיס לקוטב הדרומי, חשף  שיישנה ירידה בכמויותיהם בכל המושבות באי "הפיל" (Elephant Island), בית גידול חשוב לפינגוונים מצפון מזרח לחצי האי האנטארקטי. מספרם של הפינגווינים מסוג צ'ינסטראפ באי צנח בכמעט 60% מאז הסקר האחרון שנערך במקום בשנת 1971, עם צניחה בספירה כוללת ל 52,786 זוגות של פינגווינים מסוג צ'ינסטראפ לעומת 122,550. 

פעילי גרינפיס בכל רחבי העולם מסאול ועד לונדון, מבואנוס איירס ועד תל אביב, הציבו פסלי קרח של פינגווינים נעלמים וקראו לפעול בדחיפות להגנה על היצורים הימיים בעזרת אמנת אוקיינוסים בינלאומית שתקים שמורות טבע על פני שטחם של 30% מהאוקיינוסים. 

פעילי גריניפיס ישראל במתחם שרונה בתל אביב. צילום: דור נבו

אחת ממובילות המשלחת ד"ר הת'ר ג'יי לינץ' מומחית לאקולוגיה ואבולציה מאוניברסיטת סטוני ברוק, מסרה: "בעקבות הירידה דרמטית בשיעורי אוכלוסיית הפינגווינים, אנחנו יכולים להסיק שהמערכת האקולוגית הימית באוקיינוס הדרומי השתנתה באופן מהותי במהלך 50 השנים האחרונות ויש לכך השפעות על שרשרת המזון של חיות כמו הפינגווינים מסוג צ'ינסטראפ. לשינוייים אלו גורמים מספר משתנים, אבל כל הראיות מצביעות על כך ששינויי האקלים הוא גורם מרכזי ביניהם".

פרידה בנגטסון מנהלת המאבק להקמת שמורות טבע ימיות של גרינפיס מסרה: "עולם עם מעט פינגווינים הוא עולם פחות שמח. חיות הבר נאבקות על חייהם ואנחנו צריכים בדחיפות להקים שמורות טבע ימיות על שייגנו עליהן מפני השפעות האדם – לא רק באנטארקטיקה אלא בכל רחבי האוקיינוסים. זאת על מנת שליצורים הימיים, כמו הפינגווינים היה מרחב להשתקם מפעילות האדם ולהסתגל לקצב המהיר של שינויי האקלים. על מנת שיוכלו לעשות זאת על ממשלות להסכים ולאשרר השנה אמנה בינ"ל לשמירה על האוקיינוסים". 

Penguin colony on Elephant Island in Antarctica. Penguins stay at their colonies for months during summer, which means the colonies get covered in guano, or penguin poo. The red colour comes from krill, their main source of food. Nesting with other penguins gives them protection from predators like skuas. Generations of penguins come back to the same place to nest, meaning guano builds up over decades in the colonies. That makes them even better nesting places, higher from the ground. Greenpeace is in the Antarctic to investigate the impacts of the climate crisis as part of the Protect the Oceans Expedition, a year long pole to pole ship tour, campaigning for the establishment of ocean sanctuaries to safeguard this frozen region and its penguins, seals and whales, and to help address the climate emergency. (This picture was taken in 2020 during the Antarctic leg of the Pole to Pole expedition under the Dutch permit number RWS-2019/40813)

באמצעות מעקב עם רחפנים, צוות המחקר של הספינה אף חקר מושבה גדולה אבל יחסית לא מוכרת של פינגווינים מסוג צ'ינסטראפ באי לואו. זו תהיה הפעם הראשונה שנעשה מעקב באזור בו משערים שנמצאים כ-100,000 זוגות פינגווינים.