15. travnja 2013, od 11 do 12:30 sati, na Greenpeaceovom brodu Arctic Sunrise održat će se okrugli stol o ulozi zona bez ribolova u postizanju održivog ribarstva. Na skupu će sudjelovati pomoćnik ministra poljoprivrede Miro Kučić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep, saborski zastupnik Petar Baranović, ravnatelji hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode na moru, te predstavnici ribara i udruga Sunce i Eko Kvarner.

Press Conference on Arctic Sunrise in Croatia. © Philip Reynaers / Greenpeace

Okrugli stol je otvoren za predstavnike medija.

Arctic Sunrise je do sada posjetilo više od 1100 građana, među njima i hrvatski glazbeni umjetnik, mornar i ribar Oliver Dragojević. U znak potpore Greenpeacevoj kampanji za održivo ribarstvo Oliver je potpisao brod od papira i na njemu ostavio osobnu poruku: „More je zakon“.

„Moramo nešto učiniti jer inače za dvadeset godina neće više biti ribe. Zato je ova kampanja važna,“ izjavio je Dragojević.

„Kampanja potpore održivom ribarstvu ide dalje. Građani nas mogu posjetiti na brodu danas do 19 sati i sutra u ponedjeljak od 16 do 19 sati,“ poziva Zoran Tomić, predstavnik Greenpeacea u Hrvatskoj.