Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο την κοινή δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Greenpeace, με στόχο την ανάδειξη της ηλιακής ενέργειας ως μέσου άσκησης κοινωνικής πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 3ος όροφος).

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού panel

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού panel

Στο πλαίσιο της συνέντευξης θα ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο φορέων, με στόχο την εγκατάσταση του, πρώτου στην Ελλάδα, φωτοβολταϊκού συστήματος με εικονική αυτοπαραγωγή (virtual net-metering), σε στέγη σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τη δράση θα μιλήσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και του Διευθυντή Εκστρατειών της Greenpeace, Δημήτρη Ιμπραήμ.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός από τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, που τοποθετήθηκαν σε στέγες και δώματα 50 σχολικών και δημοτικών κτιρίων, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.