Drepturi de autor

Greenpeace încurajează reproducerea și distribuirea propriilor materiale, produse electronice sau/și servicii, inclusiv a numelui și a siglei organizației. Cu toate acestea, utilizarea acestora este parțial limitată, motiv pentru care este importantă cunoașterea următoarelor reguli de bază.

Reguli generale

Utilizarea materialelor disponibile pe websiteul nostru este permisă gratuit în scopuri personale sau educaționale. Atât timp cât citești și respecți regulile noastre de bază, nu este nevoie să ne ceri permisiunea înainte de a face o captură de ecran pentru un manual sau de a reproduce un articol într-un newsletter.

Este strict interzisă utilizarea oricărui material de pe pagina organizației Greenpeace și/sau a numelui/siglei Greenpeace în scopul:

Linkuri către site-ul nostru

Ne bucurăm foarte mult când îți redirecționezi cititorii spre pagina noastră. Astfel, contribui la popularizarea campaniilor noastre pentru protejarea mediului. Nu ai nevoie de aprobare: ești binevenit să creezi link-uri spre pagina noastră principală sau spre oricare dintre publicațiile de pe site.

Logo-ul Greenpeace

Numele „Greenpeace”, împreună cu logo-ul său, este marcă înregistrată la nivel internațional și aparține organizației Stichting Greenpeace Council (în traducere: Consiliul Societății cu Răspundere Limitată Greenpeace). Se acordă dreptul de utilizare a mărcii înregistrate atât timp cât:

Dacă utilizezi sigla, introdu textul „Trademark of Stichting Greenpeace Council” (Marcă înregistrată a Stichting Greenpeace Council) în eticheta imaginii (alt tag) sau plasează-l într-un loc vizibil de pe site.

Marca înregistrată se află în continuare în proprietatea exclusivă a Greenpeace International. În momentul în care o folosești, îți dai acordul să nu o înregistrezi / să nu încerci să o înregistrezi sau să îi contești autenticitatea sub orice formă.

Articole și texte

Te poți folosi gratuit de articolele și textele realizate de Greenpeace International în scopuri personale sau educaționale. Adaugă mențiunea: „Sursa: Greenpeace (http://www.greenpeace.org)” și reprodu numele autorului sau informațiile privind drepturile de autor furnizate în textul original.

Articolele și textele provenite de la terți rămân proprietatea intelectuală a acestora, iar drepturile de autor le aparțin tot terților. Dacă dorești utilizarea materialelor lor, cere permisiunea autorilor sursei originale.

Fotografii/Imagini

În lipsa informațiilor privitoare la drepturile de autor în legenda sau în eticheta fotografiei, apasă clic dreapta pe imagine și selectează „Inspect” (Inspectați imaginea) sau „View Info” (Vizualizare informații). Astfel, vei afla numele autorului.

© = Toate drepturile rezervate persoanei/persoanelor sau entităților menționate. – Aici găsești explicații privind celelalte simboluri/licențe și drepturile ce decurg de pe urma folosirii lor.

Dacă vrei să descarci imagini și dacă ai întrebări legate de licențe sau de drepturile de autor, te invităm pe pagina noastră media.greenpeace.org.

Dacă dorești să utilizezi imaginile în orice alt scop (precum profitul personal sau al unei corporații), ai nevoie de permisiunea Greenpeace International Media Library. Utilizarea fără aprobare a oricărei imagini de pe pagina Greenpeace în scopuri comerciale constituie o violare a drepturilor de autor și poate duce la limitarea altor drepturi.

Imaginile cu potențial jurnalistic (reproduse în articolele de presă la dimensiunea de aproximativ 8 MB) distribuite de către Greenpeace ziariștilor și agențiilor de știri trebuie folosite într-un interval de până la 14 zile. Arhivarea și/sau vinderea imaginilor sunt strict interzise. După trecerea celor 14 zile, te rugăm să ne contactezi în vederea obținerii unei licențe.

Videoclipuri

Utilizarea videoclipurilor se supune acelorași condiții ca restul materialelor de mai sus. Totuși, ține minte că nu toate videoclipurile noastre pot fi descărcate.