Toate articolele
Atunci când descriem anumite orașe, avem tendința de a le oferi trăsături specifice caracterului uman. Este un oraș prietenos. Un oraș dinamic. Un oraș plictisitor. Poate că, atunci, un oraș…
Pe 1 și 2 octombrie, activiștii și voluntarii Greenpeace au transmis din Piața Universității, timp 33 de ore neîntrerupt, 33 de mesaje celor 33 de europarlamentari români care vor vota…
Mai mulți activiști Greenpeace au afișat un banner în fața intrării în clădirea unde are loc reuniunea informală a Miniștrilor de Mediu din UE. Bannerul de 5 metri are ilustrată…
Îți place să fii blocat într-o cutie de metal, singur sau doar cu câteva alte persoane? Dacă aș spune că ai fost timp de câteva zile până acum? Acesta este…
Ca societate, vedem mobilitatea ca ceva individual și legat de libertate și statut social – totul din cauza mașinii, industriei petrolului și marketingului.
Mai mulți tineri activiști întind un covor roșu paralel cu Primăria Capitalei, pe bulevardul Regina Elisabeta. Deloc festiv, covorul acoperă fâșia din șosea unde nu există pista de bicicletă promisă…
Nici măcar în timpul izolării, spațiile urbane de recreere nu au primit atenția pe care o merită, chiar dacă s-a acutizat nevoia noastră pentru astfel de zone. Un oraș sănătos…
În 1989, fiecare locuitor din București avea la dispoziție, în medie, o suprafață de 16,79 de metri pătrați de spații verzi.
România nu a respectat valorile limită pentru protecția sănătății umane pentru dioxidul de azot (NO2) și nu a luat măsurile adecvate pentru a menține perioadele de depășire cât mai scurte.
Cetățenii din București au fost expuși în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 încă din 2007, iar autoritățile au fost atenționate în mod repetat cu privire la acest…