Campania de energie şi climă

Greenpeace militează pentru o revoluție energetică care să elimine folosirea combustibililor fosili (cărbune, petrol, gaze naturale) din producția de energie, pentru a limita efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice. Greenpeace susține o tranziție cât mai accelerată dinspre aceste surse murdare de energie, către cele curate și durabile, provenite din surse regenerabile (soare, vânt).

Împreună putem asigura o tranziție energetică justă și răspunde provocărilor de ordin economic și social care apar atunci când minele și termocentrale pe cărbune se închid.

Campania de păduri

Greenpeace România desfășoară o campanie națională pentru protejarea și administrarea durabilă a pădurilor, deoarece suntem convinși că fără păduri sănătoase și prospere, pământul nu poate susține viața. Pentru viitorul pădurilor din România, Greenpeace propune crearea unei ample rețele de arii protejate, o administrare durabilă, precum și valorificarea și consumul responsabil de produse forestiere.

Campania de cetățenie activă

Democrația este cel mai curat mediu în care putem activa, așadar lucrăm cu mișcări europene progresiste, grupuri grassroots, dar și simpli cetățeni interesați de bunăstarea comunității în care trăiesc, pentru a facilita implicarea civică și a consolida capacitatea de apărare a drepturilor și libertăților esențiale.