Το όραμά μας
Οι μικροί παραγωγοί και οι καταναλωτές παίρνουν στα χέρια τους τον έλεγχο της τροφής μας. Μαζί προστατεύουμε τον πλανήτη και την υγεία μας, και βάζουμε πάνω από όλα το καλό όλων. Στοχεύουμε σε ένα γεωργικό μοντέλο που στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και προσαρμόζεται στις τοπικές ανάγκες. Πολλοί αγρότες ήδη στρέφονται σε εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας, που βάζουν προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όλο και περισσότεροι πολίτες προσέχουν τι αγοράζουν και με τις επιλογές τους προωθούν την ασφαλή και υγιή τροφή, με λιγότερο κρέας και περισσότερα ντόπια εποχικά όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

Πρόσφατα νέα

Ecological Agriculture Farm in Sorsogon. © Nathaniel Garcia / Greenpeace
Blogs

Ποια είναι η σχέση της πανδημίας του Covid-19 με την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κτηνοτροφία;

από Έλενα Δανάλη

Ο Covid-19 σχετίζεται και με την καταστροφή του περιβάλλοντος, και με την εντατική εργοστασιακή κτηνοτροφία. Χρειαζόμαστε τοπικά, βιώσιμα και ανθεκτικά διατροφικά συστήματα και όχι εκβιομηχανισμένες παγκοσμιοποιημένες εντατικές αλυσίδες τροφής.

Ecological Farm in China. © Peter Caton / Greenpeace
Νέα

Ανοιχτή επιστολή Greenpeace προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη

από Greenpeace Ελλάδα

Σήμερα το πρωί, στείλαμε δεύτερη επιστολή στον Υπουργό, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητα τα κριτήρια βιωσιμότητας στα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα. Προτεραιότητα πρέπει να είναι το περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος.

Insects at Organic Farm in Silang, Philippines. © Geric Cruz / Greenpeace
Νέα

Άμεση λήψη μέτρων για ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο παραγωγής τροφίμων

από Greenpeace Ελλάδα

Ζητάμε από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης της εγχώριας παραγωγής, ειδικά στους μικρούς παραγωγούς που εφαρμόζουν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, και διασφάλιση ότι η υπάρχουσα αγροτική παραγωγή δεν θα καταλήγει στα σκουπίδια.