Το όραμά μας
Δουλεύουμε δυναμικά για να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης: την κουλτούρα της μίας χρήσης και της απόρριψης. Απέναντι στη μεγαλύτερη ίσως σπατάλη του σύγχρονου πολιτισμού, γινόμαστε κομμάτι της παγκόσμιας συμμαχίας και πιέζουμε τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά μίας χρήσης και τους πολιτικούς να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του. Αναλαμβάνουμε όμως και εμείς τις ευθύνες μας, αλλάζουμε συνήθειες και μειώνουμε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει, αφού οι λύσεις είναι πολύ πιο εύκολες από ότι φανταζόμαστε.

Τι μπορείς να κάνεις

#ΖωήΧωρίςΠλαστικό

Βγάλε το πλαστικό από τη ζωή σου

Πάτα εδώ
#ΖωήΧωρίςΠλαστικό #ΠόληΧωρίςΣκουπίδια

Μείωσε και επαναχρησιμοποίησε

Πάτα εδώ

Πρόσφατα νέα

Kids for Earth Demonstrate at COP23 in Bonn. © Bernd Lauter
Blogs

Το κύμα εξελίσσεται σε τσουνάμι

by Νίκος Χαραλαμπίδης

Απέναντι σε αυτά που αναπαράγουν τη σημερινή κατάσταση και παρατείνουν το αδιέξοδο, φτιάχνουμε τα δικά μας πρωτοσέλιδα, αναλαμβάνοντας δράση για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Solar Installation and Training in Greece.
Εκθέσεις

Η ηλιακή κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα

by Greenpeace Ελλάδα

Παρουσιάζουμε την πρότασή μας για ένα ‘πράσινο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο’, ένα σχέδιο κλιματικής δράσης για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

The Solarization of Greece. © Panos Mitsios
Νέα

Πρόταση για ενα πράσινο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

by Greenpeace Ελλάδα

Πράσινο κοινωνικό τιμολόγιο: πώς 340.000 ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα εξαρτώνται από το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και θα παράγουν τα ίδια την ηλιακή ενέργεια που χρειάζονται.