Εικοσιπέντε χρόνια μετά το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, η Greenpeace επισημαίνει ότι η βιομηχανία της πυρηνικής ενέργειας καλύπτεται ακόμη από ένα ασαφές διεθνές καθεστώς ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος, το οποίο εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση, ενώ το αληθινό κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι σε υγεία και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους είναι ανυπολόγιστο.
H αντικειμενική ευθύνη στα πυρηνικά ατυχήματα
-
Η σημαντική πτώση της στάθμης του νερού στην τεχνητή λίμνη Κάκοβκα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια
Η καταστροφή του φράγματος στη λίμνη Κάκοβκα στις 6 Ιουνίου λόγω της ρωσικής εισβολής και κατοχής της συγκεκριμένης περιοχής της Ουκρανίας αύξησε σημαντικά τους κινδύνους για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.
-
Τσερνόμπιλ: Πέρασαν τριανταέξι χρόνια και μυαλό δεν βάλαμε
Κοντά τέσσερις δεκαετίες μετά το τραγικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, η πυρηνική βιομηχανία πνέει τα λοίσθια και αρπάζει κάθε ευκαιρία για να κρατηθεί στη ζωή.
-
5 πρωθυπουργοί στέλνουν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα πυρηνικά και…περνάει στα ψιλά
Πέντε πρώην πρωθυπουργοί της Ιαπωνίας ζητούν από την ΕΕ να δει την πυρηνική ενέργεια ως αυτό που είναι: μια απειλή για τη ζωή στον πλανήτη.