Climă și energie
Greenpeace militează pentru o revoluție energetică care să elimine folosirea combustibililor fosili (cărbune, petrol, gaz fosil) din producția de energie, pentru a limita efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice. Greenpeace susține o tranziție cât mai accelerată dinspre aceste surse murdare de energie, către cele curate și durabile, provenite din surse regenerabile (soare, vânt). Împreună putem asigura o tranziție energetică justă și răspunde provocărilor de ordin economic și social care apar atunci când minele și termocentrale pe cărbune se închid.

Viziunea noastră
E timpul pentru o (R)evoluție energetică! – Țintim către eliminarea treptată a producției de energie pe bază de cărbune până în 2030 – 100 % energie din surse regenerabile până în 2040 – Tranziția economică și socială justă a comunităților dependente de industria energetică pe cărbune – Susținerea comunităților de energie.
-
Mai mult decât promisiuni și discuții
Ce ar trebui să livreze Grupul de Lucru pentru dezvoltarea Comunităților de Energie în România?
-
De la probleme la soluții
Nu este ușor nici să ne oprim din a face lucruri pe care le facem de zeci de ani, nici să învățăm și să practicăm lucruri noi. Dar grija pentru natură și viitorul nostru ne împinge să fim curajoși în ceea ce promovăm.
-
Când vor intra comunitățile de energie în planurile de viitor ale României?
România continuă să planifice investiții mari în gaze și în sectorul nuclear, uitând, pentru a nu știu câta oară, că tranziția către o societate cu emisii scăzute de carbon se face cu ajutorul cetățenilor și comunităților locale.
-
De ce se teme Ministerul Energiei de energia produsă de comunități?
Planul Național pentru Energie și Climă al României lasă comunitățile și cetățenii în afara tranziției energetice: fără cadru legal, fără sprijin, fără ținte!