Biz kimiz?
Greenpeace var çünkü bu kırılgan gezegenin bir sese ihtiyacı var.
Bazı insanlar bir ormana baktığında sadece kereste görür. Ama milyonlarcası orada bir yuva, bir miras, bir gelecek görür. Dünya genelinde topluluklarımız için ayağa kalkıyor, hükümetleri ve şirketleri hesap vermeye çağırıyoruz.
Türkiye’de Yeşil Barış Akdeniz Derneği adıyla kampanyalarımızı sürdürüyoruz.

Vizyonumuz
İnanıyoruz ki iyimserlik cesaretin bir başka biçimidir. İnanıyoruz ki cesurca yapılmış davranışlar, daha aydınlık bir geleceğin kıvılcımını tutuşturmaya yarar. Bu nedenle cesaret yaratır, cesareti yüceltir, çevremizdekiler cesurca harekete geçtiğinde onların hikayelerini paylaşır, insanları rahat oldukları ortamdan dışarı bir adım atıp bizimle birlikte cesurca harekete geçmeye davet ederiz. Yeşil ve barışçıl bir geleceğe ulaşmak amacındayız. Hikayemizin kahramanları daha iyi bir dünyaya ve o dünyanın bugün inşa edildiğine inananlardır.
-
Gıdanın Kontrolü Kimde? Pestisitlerden Tekellere Uzanan Gıda Krizi
Sadece dört şirket, tohum, pestisit, tarım makineleri ve hayvan ilaçları sektörlerinde küresel pazarın %40’ından fazlasını kontrol ediyor.
-
10 Soruda Dünyada ve Türkiye’de İklim Kanunu
İklim Kanunu Meclis’te kabul edildi. Peki bu kanun iklim kanunu olma özelliğini taşıyor mu, Türkiye’nin ihtiyacı ne, bundan sonra ne olacak? İşte 10 soruda iklim kanunu.
-
Rainbow Warrior’un bombalanması, ısrar ve direnişin, umut ve eylemin dünyayı değiştirme gücünün bir hatırlatıcısıdır
40 yıl önce bugün, Greenpeace’in amiral gemisi Rainbow Warrior, Fransız gizli servis ajanları tarafından Auckland Limanı’nda bombalanarak batırıldı, fotoğrafçı Fernando Pereira öldürüldü. Bu olayın yıldönümü, Greenpeace’in değerli gezegenimizi yağmalayan milyarderlerin…