2021.05.21-én érkezett egy 30.000 Ft-os adomány a Greenpeace Magyarország Egyesület bankszámlájára, Márki-Zay Péter számlatulajdonostól. Szigorú szabályzatunkat követve, többször is ellenőriztük az átutaló bankszámlaszámát, amiről megállapítottuk, hogy egy magánszemély számlájáról érkezett az adomány, így azt elfogadtuk. Anyagi és politikai függetlenségünk érdekében nem fogadunk el adományt sem cégektől, sem politikai pártoktól, amennyiben mégis ilyen jellegű adományt kapunk, azt azonnal visszautaljuk.

Ezen a napon több adomány is érkezett szervezetünk részére, ugyanazzal a közleménnyel, mint ami Márki-Zay Péter adománya mellett is szerepelt. A közlemény egy nevet és egy címet tartalmazott, ezért ezt a személyiségi jogok védelmében nem kívánjuk nyilvánosságra hozni. Az egyik adományozóval sikerült telefonon beszélnünk, akitől megtudtuk, hogy egy közös ismerősük elhunyt és az ő végakarata az volt, hogy a részvétüket kifejezni akarók a temetésre szánt koszorúk árát inkább utalják át a Greenpeace Magyarország számára. Ezúton is szeretnénk megköszönni, ezt a nemes és rendkívüli felajánlást.

A mai napon, 2022.02.15-én értesültünk róla, hogy a Márki-Zay Péter által nyilvánosságra hozott kampányszámla elszámolásában szerepel az a 30.000 Ft adomány is, amit nekünk elutalt. Mivel az utalás magánszámláról érkezett, mi abban a hitben voltunk, hogy ez Márki-Zay Péter magánadománya. Mivel nem fogadunk el semmilyen politikai párthoz/kampányhoz köthető adományt, így számunkra nem elfogadható, hogy egy politikai kampány elszámolásában szerepeljen a Greenpeace Magyarország neve. Így a mai napon visszautaltuk az adományt, ugyanarra a számlaszámra, amiről kaptuk. 
Egyeztetve Márki-Zay Péter stábjával, sajnálatos tévedés történt, a Greenpeace Magyarország számára átutalt adomány valójában nem tartozik a kampánykiadások közé, hanem a feljebb említett tragikus halálesethez kapcsolódó magánadományozási szándék volt. Amennyiben egy másik magánszámláról érkezik az utalás, ami nem szolgál kampánycélokat, természetesen tiszteletben tartjuk az adományozást és a végakaratot is. Szeretnénk együttérzésünket kifejezni a hozzátartozóknak és még egyszer megköszönni ezt a rendkívül nemes gesztust.