A „Greenpeace” a Greenpeace International és további 27 országos és regionális Greenpeace-iroda hálózata, amelyek egymástól különálló és független szervezetek.

A greenpeace.org minden aloldalát az adott országos vagy regionális szervezet kezeli, az azon megjelenő tartalmakat az érintett szervezet tölti fel. A greenpeace.org/hungary honlapon található tartalmak feltöltéséért a Greenpeace Magyarország Egyesület felel. Kérdés, észrevétel vagy egyéb visszajelzés kapcsán lépjen kapcsolatba a felelős Greenpeace-szervezettel. A Greenpeace Magyarország Egyesület által kezelt honlapokkal kapcsolatban kérjük, írjon az [email protected] címre! Az egyes oldalak tetején általában láthatja, hogy melyik szervezet felületén tartózkodik éppen.

A közérthetőség érdekében honlapunkon a „Greenpeace” kifejezést használjuk a Greenpeace Magyarország, a nemzetközi szervezet vagy más országos és regionális irodák leírására. Szintén a közérthetőség kedvéért, amikor többes szám első személyben írunk („mi”, „nekünk”, stb.), a Greenpeace nemzetközi hálózatának szereplőire, munkatársaira vagy önkénteseire utalunk.