Általános feltételek

A greenpeace.org/hungary weboldalon szereplő anyagaink szabadon felhasználhatóak személyes vagy oktatási célokra. Ha például képernyőképet szeretne használni egy tankönyvben, vagy egy cikkünket jelentetné meg közösségi hírlevélben, nem szükséges külön engedélyt kérnie, amennyiben elolvassa és betartja az alábbi alapvető szabályokat.

Kifejezetten tilos a Greenpeace anyagainak, nevének és/vagy logójának használata az alábbi esetekben:

 • személyes vagy vállalati nyereség elérése, kivéve, amennyiben erre a későbbiekben kifejtett módon engedélyt adunk;
  pártpolitikai hirdetés;
 • utalás arra, hogy a Greenpeace támogatna bármely, közhivatalra pályázó jelöltet;
 • utalás arra, hogy a Greenpeace jóváhagyna vagy támogatna bármely terméket, szolgáltatást vagy szabályozást, anélkül, hogy ezt a Greenpeace valóban kifejezetten jóváhagyta volna;
 • utalás arra, hogy a Greenpeace jóváhagyna vagy kapcsolatban állna bármely olyan weboldallal, amely a Greenpeace kizárólagos belátása szerint illegális vagy kifogásolható természetű (ez magában foglalja az obszcén, erőszakos, intoleráns, másokat alaptalanul rossz hírbe hozó, valamint a szexuális jellegű tartalmakat);
 • hamisan olyan látszat keltése, hogy Ön a Greenpeace alkalmazottja, ügynöke, hivatalos szóvivője, illetve a Greenpeace számára gyűjt adományokat.

Hivatkozás a honlapunkra

Nagyon örülünk neki, ha linkeli oldalainkat, ezzel is terjesztve a környezet védelméért folytatott kampányaink hírét. Ehhez nem kell külön engedélyt kérnie. Szívesen látunk mind a főoldalra, mind bármely kampányoldalra mutató hivatkozásokat.

A Greenpeace név és logó használata

A „Greenpeace” név és logó a Stichting Greenpeace Council nemzetközileg bejegyzett védjegye. A védjegy az alábbi feltételekkel használható:

 • a használat kizárólag hivatkozásként, és nem kereskedelmi célból történhet;
 • a név és/vagy logó nem használható annak jelzésére – vagy olyan benyomás keltésére –, hogy a Greenpeace támogat, jóváhagy, szponzorál vagy kapcsolatban áll bármely termékkel, szolgáltatással vagy áruval, amely az Ön weboldalán elérhető;
 • a Greenpeace nevét és/vagy logóját tartalmazó bannereket csak a Greenpeace honlapjára mutató hivatkozás céljából szabad használni, és a hivatkozásnak mindig aktívnak kell lennie;
 • a név és/vagy logó nem kombinálható más grafikai elemekkel, továbbá semmilyen módon nem módosítható – ideértve a méretet, az arányokat, a betűtípust, a dizájnt, az elrendezést, valamint az elemek színét. A név és/vagy logó nem lehet animálva, effektezve, vagy bármilyen módon – akár elrendezését, akár megjelenését tekintve – eltorzítva;
 • a név és/vagy logó nem jelenhet meg hangsúlyosabban, mint az Ön saját weboldalának neve.

Amennyiben használja a logót, kérjük, tüntesse fel a „Trademark of Stichting Greenpeace Council” vagy a „Stichting Greenpeace Council védjegye” szöveget a kép „alt” címkéjeként, vagy látható módon helyezze el ezt a szöveget az oldalon.

A védjegy a Greenpeace kizárólagos tulajdonában marad, és a felhasználással Ön kijelenti, hogy semmilyen módon nem kísérli meg regisztráltatni a védjegyet.

Cikkek és szövegek

A Greenpeace által készített cikkek és szövegek személyes vagy oktatási célra szabadon használhatóak. Kérjük, használat esetén tüntesse fel egy megjegyzésben a „Forrás: Greenpeace (https://greenpeace.org)” szöveget, és az átvett anyag tartalmazza a cikk vagy szöveg eredeti szerzőjét és szerzői jogi információit.

A harmadik személytől származó cikkek és szövegek a harmadik személy szellemi tulajdonát képezik, ezért ezek használatára az eredeti forrástól kell engedélyt kérni.

Képek

Ha a szerzői jogra vonatkozó információ nem áll rendelkezésre sem a kísérő feliratban, sem magán a képen, akkor kattintson a képre jobb egérgombbal, és a „Vizsgálat” vagy „Információk megtekintése” menüpontot kiválasztva találhatja meg a vonatkozó adatokat.

© = Minden jog fenntartva a megnevezett természetes vagy jogi személy(ek)nek. A használt szimbólumok/licencek magyarázata és az ezekből származtatott jogok leírása itt található.

Letölthető képek eléréséhez és licencekkel vagy szerzői joggal kapcsolatos kérdések esetén látogasson el a media.greenpeace.org oldalra.

Bármely más célra történő használathoz (például személyes vagy vállalati haszon eléréséhez) külön engedély szükséges a Greenpeace nemzetközi fotó- és videótárától. A Greenpeace képeinek engedély nélküli kereskedelmi felhasználása szerzői és egyéb jogokat sérthet!

Az újságírók és ügynökségek számára a weboldalunkon közzétett, nyomdai minőségű (körülbelül 8 megabájt méretű) hírfotókat 14 napon belüli felhasználásra szánjuk. Archiválásuk és/vagy viszonteladásuk szigorúan tilos. A 14 nap letelte után, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az engedélyért.

Videó

A videók használata ugyanolyan feltételekhez kötött, mint a fentebb említett anyagoké. Mindazonáltal, kérjük vegye figyelembe, hogy nem minden videónk tölthető le a honlapunkról.