Szerzői jogok

A Greenpeace kifejezetten ösztönzi anyagainak, elektronikus termékeinek/szolgáltatásainak használatát és terjesztését, ideértve nevünket és logónkat is. Azonban bizonyos esetekben korlátozzuk ezek felhasználását, ezért fontos, hogy megismerje és betartsa a következő feltételeket.

Általános feltételek

A greenpeace.org/hungary weboldalon szereplő anyagaink szabadon felhasználhatóak személyes vagy oktatási célokra. Ha például képernyőképet szeretne használni egy tankönyvben, vagy egy cikkünket jelentetné meg közösségi hírlevélben, nem szükséges külön engedélyt kérnie, amennyiben elolvassa és betartja az alábbi alapvető szabályokat.

Kifejezetten tilos a Greenpeace anyagainak, nevének és/vagy logójának használata az alábbi esetekben:

Hivatkozás a honlapunkra

Nagyon örülünk neki, ha linkeli oldalainkat, ezzel is terjesztve a környezet védelméért folytatott kampányaink hírét. Ehhez nem kell külön engedélyt kérnie. Szívesen látunk mind a főoldalra, mind bármely kampányoldalra mutató hivatkozásokat.

A Greenpeace név és logó használata

A „Greenpeace” név és logó a Stichting Greenpeace Council nemzetközileg bejegyzett védjegye. A védjegy az alábbi feltételekkel használható:

Amennyiben használja a logót, kérjük, tüntesse fel a „Trademark of Stichting Greenpeace Council” vagy a „Stichting Greenpeace Council védjegye” szöveget a kép „alt” címkéjeként, vagy látható módon helyezze el ezt a szöveget az oldalon.

A védjegy a Greenpeace kizárólagos tulajdonában marad, és a felhasználással Ön kijelenti, hogy semmilyen módon nem kísérli meg regisztráltatni a védjegyet.

Cikkek és szövegek

A Greenpeace által készített cikkek és szövegek személyes vagy oktatási célra szabadon használhatóak. Kérjük, használat esetén tüntesse fel egy megjegyzésben a „Forrás: Greenpeace (https://greenpeace.org)” szöveget, és az átvett anyag tartalmazza a cikk vagy szöveg eredeti szerzőjét és szerzői jogi információit.

A harmadik személytől származó cikkek és szövegek a harmadik személy szellemi tulajdonát képezik, ezért ezek használatára az eredeti forrástól kell engedélyt kérni.

Képek

Ha a szerzői jogra vonatkozó információ nem áll rendelkezésre sem a kísérő feliratban, sem magán a képen, akkor kattintson a képre jobb egérgombbal, és a „Vizsgálat” vagy „Információk megtekintése” menüpontot kiválasztva találhatja meg a vonatkozó adatokat.

© = Minden jog fenntartva a megnevezett természetes vagy jogi személy(ek)nek. A használt szimbólumok/licencek magyarázata és az ezekből származtatott jogok leírása itt található.

Letölthető képek eléréséhez és licencekkel vagy szerzői joggal kapcsolatos kérdések esetén látogasson el a media.greenpeace.org oldalra.

Bármely más célra történő használathoz (például személyes vagy vállalati haszon eléréséhez) külön engedély szükséges a Greenpeace nemzetközi fotó- és videótárától. A Greenpeace képeinek engedély nélküli kereskedelmi felhasználása szerzői és egyéb jogokat sérthet!

Az újságírók és ügynökségek számára a weboldalunkon közzétett, nyomdai minőségű (körülbelül 8 megabájt méretű) hírfotókat 14 napon belüli felhasználásra szánjuk. Archiválásuk és/vagy viszonteladásuk szigorúan tilos. A 14 nap letelte után, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az engedélyért.

Videó

A videók használata ugyanolyan feltételekhez kötött, mint a fentebb említett anyagoké. Mindazonáltal, kérjük vegye figyelembe, hogy nem minden videónk tölthető le a honlapunkról.