Bilej Kornélia – © Dörgő Zsuzsi

Bilej Kornélia

önkénteskoordinátor

Ha valaki önkéntesnek jelentkezik a Greenpeace-hez, valószínűleg Nellivel fog találkozni először. Ő az, aki segít megtalálni, ki, hogyan tudna bekapcsolódni a szervezet munkájába, ha tenni akar valamit a környezetvédelemért. Több száz aktivistával tart kapcsolatot, folyton szervez, lelkesít, tréningeket tart és csapatokat épít. Nelli korábban maga is részt vett nemzetközi környezetvédelmi akciókban. Kárpátalján nőtt fel, de mivel szeretett volna magyar nyelven továbbtanulni, az ELTE-re felvételizett és Budapestre költözött. Szabadidejében mantrailingezik, azaz nyomkövetésre, eltűnt emberek felkutatására tanítja csehszlovák farkaskutyáját.

Dobos Balázs – © Dörgő Zsuzsi

Dobos Balázs

online engagement manager

Balázs felel az online kommunikáció technikai hátteréért, ő kezeli a hírlevélrendszert, a hirdetéseket, valamint ő irányítja a honlapfejlesztéseket is – de ha épp az kell, akkor komplett petíciós oldalakat is készít. Tiszakarádon született, ahol a szülei már csecsemőként magukkal vitték a családi vízitúrára. Természet iránti szeretete azóta is megmaradt. Waldorf iskolába járt, már ott elkezdett önkéntesként természetvédelmi gyerektáborokat szervezni. Emellett közlekedésrajongó, szívesen túrázik, madarászik, zenét hallgat: mindenfélét, a jazztől a progresszív rockig. Inspirálónak tartja, hogy a Greenpeace nemzetközi szervezetként nagyon sokszínű, és iszonyatosan menő dolgokat csinál, komoly szakmai háttérrel.

Dörgő Zsuzsi – © Járdány Bence

Dörgő Zsuzsi

irodavezető

Zsuzsi felel azért, hogy a munkatársak jól érezzék magukat és hatékonyan tudjanak dolgozni. Ő gondoskodik róla, hogy meglegyen minden szükséges dolog az irodában a kávétól a nyomtatópapírig. Ő készíti elő a nagyobb meetingeket, a belső rendezvényeket, és hozzá fut be a megkeresések zöme is e-mailen és telefonon. Zsuzsi művészetterapeuta, szociális munkás és képzett fotográfus. Ezeket kombinálva a szabadidejében művészetterápiás csoportok munkáját segíti, ahol a fotózást használják a terápia eszközeként. 2009 óta dolgozik a Greenpeace-nél, nagyon inspirálónak tartja a szervezetet. Szereti, hogy egy befogadó és elfogadó közegben tevékenykedhet, ahol mindenki bátran elmondhatja a véleményét.

Horváth Balázs – © Dörgő Zsuzsi

Horváth Balázs

regionális kommunikációs és mobilizációs vezető

Balázs feladata, hogy segítse a közép-kelet-európai régióban található kisebb Greenpeace irodák munkáját. Főleg szlovén, horvát, bolgár, szlovák és romániai munkatársakkal dolgozik. Támogatja őket abban, hogy hatékonyabban tudják használni a legújabb kommunikációs eszközöket, és minél több önkéntest tudjanak mozgósítani a céljaik elérése érdekében. Balázs képzettsége szerint szociálpolitikus, de a Greenpeace-hez már komoly online marketinges tapasztalattal érkezett. Dolgozott SEO szakértőként, médiaértékesítőként, volt ügynökségi kapcsolattartó és kontentgyáros. Szabadidejében jógázik és kéktúrázik.

Hunyadi Réka – © Dörgő Zsuzsi

Hunyadi Réka

engagement- és kommunikációs vezető

Réka feladata a Greenpeace külső kommunikációjának összehangolása – a sajtótól kezdve a közösségi médián át a támogatókkal és az aktivistákkal való kapcsolattartásig. Nagyon szeret megtervezni egy sokféle elemből álló folyamatot, és látni, ahogy végül összeérnek a szálak. Mindig keresi az új utakat. Az foglalkoztatja, miként lehet a környezetvédelmi üzeneteket úgy átadni az embereknek, hogy az átélhető és magával ragadó legyen számukra. Réka korábban rádiózott, dolgozott televíziós műsorszerkesztőként, és projekteket vezetett a civil és a kulturális életben. Ami közös volt mindegyikben: a környezetvédelem. Szabadidejében vadkempingezve járja a világot, jógázik, sziklát mászik, a munkába pedig télen-nyáron biciklivel jár. Nagyon élvezi, hogy a Greenpeace-nél olyanokkal dolgozhat, akik hasonlóan elkötelezettek a társadalmi igazságosság és a környezetvédelem iránt, mint ő.

Kappel Judit – © Dörgő Zsuzsi

Kappel Judit

HR- és irodamenedzsment-vezető

Judit 2002-ben csatlakozott a Greenpeace-hez, eleinte önkéntesként. 2003 év végén kezdett el dolgozni a magyar irodában, kezdetben segített önkénteseket toborozni, majd irodavezetőként tevékenykedett. Jelenleg az ő feladata az új munkatársak megtalálása, az egyéni fejlesztések megszervezése és a kollégák IT-s támogatása is. Ő az az irodában, aki pontosan tudja, hogy melyik gyártó hogy áll az elektronikus eszközeinek zöldítésével. Judit eredeti képzettsége szerint távközlésforgalmi szakember, de amit igazán szeret, az a szervezés, intézkedés és az új emberekkel való megismerkedés. Több mint 15 éve van a Greenpeace-nél, szerinte ezt a munkát egyszerűen nem lehet megunni!

Kebiche Nabila – © Dörgő Zsuzsi

Kebiche Nabila

engagement-vezető

Nabila feladata, hogy csapatával megteremtse a magyar Greenpeace iroda anyagi függetlenségét. 19 évesen utcai támogatótoborzóként kezdte a szervezetnél, és az azóta eltelt években végigjárta a ranglétra összes fokát. Borzasztóan élvezi a munkájában, hogy rengeteg emberrel kerülhet kapcsolatba, állandóan új dolgokat tanulhat, kiélheti a kreativitását. Különleges vezetéknevét Algériából származó édesapjától kapta, ő a testvéreivel együtt Magyarországon született és nőtt fel. Szabadidejében utazik: gyerekkori álma volt például az, hogy eljusson egy őserdőbe, és megnézze az ott élő állatokat, növényeket, megismerje, hogyan élnek ott az emberek. Nincs más, ami jobban lenyűgözné, mint a természet tökéletessége.

Mező János Bálint

ügyvezető igazgató

János földrajzzal és környezetvédelemmel kapcsolatos végzettséget szerzett a Pécsi Egyetemen. 2018 év vége óta ő a magyar Greenpeace-iroda ügyvezető igazgatója, melynek 2013-ban kampányosként lett a munkatársa, de önkéntesként már 2004-ben bekapcsolódott a munkába. Mindig is aktív volt közösségi ügyekben; hisz a közösségek erejében, a pozitív társadalmi változásban. Igazgatóként János feladata, hogy biztosítsa a szervezet céljainak megvalósítását itthon, illetve gondoskodjon az ehhez szükséges emberi kapacitásokról, anyagi és tárgyi erőforrásokról. Büszke a munkatársaira, az aktivistákra és a támogatókra, akik a magyar Greenpeace erejét, kivételes szakmai tudását és hitelességét adják. János művészeti gyökereket is hoz családjából, akik saját keramikusműhelyt is működtetnek. Szívesen olvas szépirodalmat, és kifejezetten szereti a történetmesélést a zenében is.

Nyitray Dániel – © Dörgő Zsuzsi

Nyitray Dániel

közösségi kampányfelelős

Dani humánökológus, zenész és a Greenpeace csapatának legfiatalabb tagja. Feladata, hogy segítsen a helyi közösségeknek megoldani a környezetükben felmerülő problémákat. Olyan dolgokkal támogatja az alulról jövő kezdeményezéseket, amire szükségük van: legyen az a közösségi média hatékony használata, nyilvános beszédek tartása, vagy egy kampány közösségi finanszírozásának megvalósítása. Dani élete a természet mellett a zene körül forog. A Törzs nevű posztrock-zenekar basszusgitárosa, rengeteg koncertre jár. Elkötelezett vegán és biciklis. A Greenepeace-nél végzett munkát nagyon inspirálónak tartja, hiszen elhivatott és lelkes fiataloknak segíthet abban, hogy valódi változást érhessenek el.

Perger András – © Dörgő Zsuzsi

Perger András

klíma- és energiakampány-felelős

Pergi tanár és környezetmérnök, aki több mint 15 éve dolgozik civil környezetvédőként azon, hogy pozitív változásokat érjen el a hazai energiapolitikában. Ő foglalkozik a megújuló energiák terjesztésével, és fáradhatatlanul küzd azért, hogy megállítsuk a környezetvédelmi és társadalmi szempontból is kockázatos Paks II. beruházást. Ha van egy kis szabadideje, azt a családjával tölti: pl. focizni mennek a fiával vagy kutyaiskolába a családi ebbel. Azért szeret itt dolgozni, mert véleménye szerint a Greenpeace sikereit a munkatársak, támogatók és önkéntesek elkötelezettsége, illetve a szervezetben felhalmozott hatalmas szellemi tőke együtt garantálja.

Rodics Katalin – © Dörgő Zsuzsi

Rodics Katalin

agrárkampány-felelős

Kati kutatóbiológus, a genetikai tudományok doktora. Olyan tudós, aki tud beszélni az emberek nyelvén, nagyon inspiráló előadó. A Greenpeace-nél ő foglalkozik a mezőgazdaság környezeti hatásaival és az ökológiai gazdálkodás népszerűsítésével. Szereti járni a vidéket és beszélgetni az ott élő emberekkel, szívesen támogat helyi kezdeményezéseket. Többek között azért szeret a Greenpeace-nél dolgozni, mert cégektől és kormányoktól független szervezetként itt lehetőség van arra, hogy szabadon, a meggyőződése szerint kiállhasson a számára fontos ügyekért. Kati 30 éve majd’ minden nap futással kezdi a napot, és munkája mellett is sokat foglalkozik unokáival.

Ruszti Zsombor – © Dörgő Zsuzsi

Ruszti Zsombor

közösségi kapcsolattartó

Ha valaki adományozással kapcsolatban keresi a Greenpeace-t, akkor nagy valószínűséggel Zsombival fog beszélni. Ő kezeli az adományozói adatbázisokat, rögzíti a tranzakciókat, és követi, hogy minden a megfelelő helyre legyen könyvelve. Zsombi nagyon precíz ember. Eredetileg gépész, de dolgozott kertépítőként, volt elektronikai nagyvállalatnál minőségellenőrzési vezető és ipari alpinistaként fadoktor egy botanikus kertben. Mászóaktivistaként egyike volt azoknak, akik 2013-ban egy órási bannert lógattak le a Westend tetejéről, ezzel üzenve az ott üzletet nyitó GAP-nek, hogy vonja ki a mérgező vegyi anyagokat a ruháiból. Szabadidejében kislányuk társaságában hátizsákkal és sátorral járják az országot.

Simon Gergely – © Dörgő Zsuzsi

Simon Gergely

regionális vegyianyag-szakértő

Simi vegyész, környezetkémikus és világutazó. Tagja annak a gyorsan mozgósítható nemzetközi szakértő csapatnak, amelyet a Greenpeace környezeti katasztrófák esetén küld a helyszínre, hogy mintákat vegyen, feltárja a problémákat és javaslatokat tegyen a következmények mérséklésére. Hol Kínában, hol a Balti-tengeren, hol a budapesti Illatos úton vizsgálódik. Amikor itthon van, a hazai légszennyezettségi kutatások elemzésével foglalkozik, a mindennapjainkban található vegyszerekre hívja fel a figyelmet, veszélyes vegyi anyagokkal szennyezett területeket tár fel. Hisz a nyilvánosság erejében, és azon dolgozik, hogy a politikusokat cselekvésre bírja a tisztább környezetért. Szabadidejében gyakran leszalad a Dunára kajakozni, esetleg hegyet mászik a szomszédos országok valamelyikében. Macskapárti.

Szita Lívia – © Dörgő Zsuzsi

Szita Lívia

pénzügyi és jogi vezető

Livi felel azért, hogy a szervezet minden pénzügyi, jogi és adatvédelmi jogszabálynak megfeleljen. Pénzügyi, jogi és környezetvédelmi végzettséggel rendelkezik. Igazi fejlesztő típus, aki szeret új rendszereket tervezni és bevezetni. Sokrétű munkatapasztalata van a multinacionális vállalati rendszerektől a civil szektorig. Majdnem tíz éven át volt vezető auditor egy autóbuszgyárban, ahol többek között ő vezette be a környezetközpontú irányítási rendszert is. Elkötelezett a környezet- és természetvédelem, a társadalmi igazságosság és a demokratikus állami berendezkedés mellett. Azért szeret a Greenpeace-nél dolgozni, mert a szervezet hozzá hasonló értékrendű, lelkes emberekből áll, akik mindannyian számára is fontos célokért küzdenek.

Török Márton – © Dörgő Zsuzsi

Török Márton

online kommunikációs menedzser

Marci igazi geek. 2013 óta ő kezeli a Greenpeace Magyarország online csatornáit: kontentgyáros, villámgyors és precíz szövegíró, mások után söprögető nyelvi lektor, aki gyakran online vizuális anyagokat is tervez. Elszánt és elkötelezett környezetvédő. Mászóaktivistaként fent járt a lengyel turówi hőerőmű 100 méter magas hűtőtornyának tetején, hogy húsz másik lengyel és térségbeli aktivistával együtt felszólítsa a lengyel kormányt: ne támogassa tovább zöldenergia-termelésként a szén és az erdők égetését. De bátran kiállt Kishantos földjeiért is, amikor az erőszakmentesség iskolapéldájaként védte testével a biobúzaföldeket. Marci rajong a hálózatokért, a számítógép-hálózatoktól kezdve a térképekig.

Turchányi Bálint – © Dörgő Zsuzsi

Turchányi Bálint

logisztikai koordinátor

Bálint feladatainak valójában csak egy kis szelete a klasszikus logisztika. Rendszeresen tart hazai és nemzetközi tréningeket mászóaktivistáknak, illetve olyan önkénteseknek, akik veszélyes vegyi anyagokkal kapcsolatos környezetszennyezések felderítésében segítik a Greenpeace-t. Bálint geológiára járt az ELTE-n, de végül más pályát választott. Dolgozott Strasbourgban kocsmárosként, volt csempenagykerben árumozgató és számtechszakkönyvboltban mindenes. Aztán 2011-ben önkénteskoordinátorként csatlakozott a Greenpeace-hez, és azóta elválaszthatatlan része lett a szervezetnek. Szabadidejében siklóernyőzik, dobol a Dirty Koala nevű zenekarban, valamint játszott a magyar válogatott tagjaként a korfball-Európa- és világbajnokságon.