Kik vagyunk?

Vannak, akik egy erdőt nézve csak a fakitermelési lehetőségeket látják. De sok millióan vagyunk olyanok is, akik otthonunkat, közös örökségünket és jövőnket látjuk a természetben. Az egész világon kiállunk a közösségeink és természeti értékeink mellett, fellépünk az ezeket veszélyeztető kormányokkal és vállalatokkal szemben. A jövőnk a tét, veled együtt vagyunk erősek!

Greenpeace Magyarország

A Greenpeace nemzetközi szervezetként több mint 55 országban van jelen, 2002 óta Magyarországon is. Itthon azért dolgozunk, hogy hazánk talaja, levegője és vizei is tiszták legyenek; hogy mindenki hozzáférhessen a tiszta és olcsó megújuló energiához; hogy mindannyian egészséges, vegyszermentes élelmiszereket fogyaszthassunk és egészséges levegőjű, zöld városokban élhessünk.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében tevékenykedünk.

Anyagilag és politikailag függetlenek vagyunk. Nem fogadunk el semmilyen anyagi támogatást kormányoktól vagy vállalatoktól. Munkánk annak a több ezer magyar magánszemély adományainak köszönhető, akik rendszeresen támogatnak minket. Tevékenységünket emellett több száz önkéntes segíti, online kampányainkban mintegy százezer ember vesz részt.