HOGYAN ajánlhatom fel adóm 1%‑át?

Bejelentkezek az eSZJA online felületére: eszja.nav.gov.hu

VAGY

Letöltöm a 20EGYSZA nyilatkozatot: kinyomtatható PDF | elektronikus űrlap

MIÉRT a Greenpeace Magyarországnak adjam az 1%‑omat?


Lásd a működésünkkel kapcsolatos adatokat és információkat az Átláthatóság oldalunkon!

A Greenpeace Magyarország anyagilag és politikailag független környezetvédő szervezet. Azért dolgozunk, hogy hazánk és az egész Föld tisztább, egészségesebb és élhetőbb hely legyen.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást politikai pártoktól, cégektől, és nem pályázunk állami forrásokra sem.

Olvasd el legfrissebb híreinket, vagy tekintsd át az elmúlt éveink, évtizedeink legnagyobb sikereit!

Az 1%-os támogatás neked semmibe nem kerül, számunkra viszont nagy segítség. Adószámunk: 18178883-1-42.

MIKORRA kell leadnom a rendelkező nyilatkozatomat?

KÉRJÜK, járulj hozzá ahhoz is, hogy megkapjuk elérhetőségeidet!

Ez azért hasznos, mert így megtudjuk köszönni felajánlásodat, és a jövőbeli tevékenységeinkről, sikereinkről is be tudunk számolni neked.

Az adóbevallásod 20EGYSZA lapjának kitöltésekor ikszeld be a „Hozzájárulok, hogy nevemet és postai, illetve elektronikus címemet…” kezdetű szöveg melletti mezőt.

KÉRDÉSED van?

Ha bármilyen észrevételed, kérdésed van, kérjük, keresd bizalommal támogatói kapcsolattartó kollégáinkat a [email protected] címen, vagy a +36 20 233 3504 telefonszámon.

Mit érdemes tudnod 2021-ben?

A NAV sokak számára elkészíti az adóbevallás tervezetét, minden évben március 15-ig. A tervezetet mindenképpen ellenőrizd, és módosítsd, ha szükséges – és egészítsd ki 1%-os felajánlásoddal! Az általad véglegesített bevallásnak május 20-ig meg kell érkeznie a NAV-hoz.

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatód döntése szerint továbbra is gyűjtheti a munkavállalói 1+1%-os nyilatkozatokat.

Ha szívesen gyűjtenéd munkatársaid adó 1%-ról rendelkező nyilatkozatait, hogy ezzel is segítsd környezetvédelmi munkánkat, akkor írj nekünk a [email protected] címre.

Mit kell tudnom, ha önállóan készítem el az adóbevallásomat?

Ha a NAV nem készít tervezetet számodra, akkor adóbevallásod elkészítésekor egyszerűen töltsd ki a 20SZJA jelű lapot is!

Már beadtam az adóbevallásom. Utólag is nyilatkozhatok az 1%‑omról?

Igen, erre mindig van lehetőséged! Töltsd ki a 20EGYSZA jelű önálló nyomtatványt (elektronikus űrlapként vagy nyomtatható PDF-ként), és küldd el elektronikusan vagy levélben a NAV részére. A beküldött levél beérkezésének határideje május 20.