Kiállnak a civilek az Ökotárs Alapítvány mellett

Sajtóközlemény - július 4, 2014
Budapest, 2014. július 4. – A Levegő Munkacsoport és a Greenpeace aktivistái tegnap éjjel óriási ÖKO♥TÁRS feliratot készítettek napelemes mécsesekből a budapesti Egyetem téren, majd felolvasták 23 hazai civil szervezet közös nyilatkozatát, amelyben támogatásukról biztosították az Ökotárs Alapítványt.

A két szervezet ezzel a demonstrációval megerősítette, hogy elismerik és becsülik az Ökotárs Alapítványnak a hazai civil mozgalom támogatásáért tett több évtizedes erőfeszítéseit és hiteles szakmai munkáját.

A Greenpeace úgy érzi, hogy – bár más helyzetben van, mint sok más civil szervezet, mivel ő maga sosem fogadott el semmilyen cégtől vagy államtól, így például a Norvég Alapból származó pénzt – ki kell állnia az Ökotárs Alapítvány mellett. Nem maradhatunk csendben, mikor az a kevés is veszélybe kerül, ami jól működik hazánkban” – mondta a demonstráción Szegfalvi Zsolt, a Greenpeace Magyarország igazgatója.

Bárki meggyőződhet a honlapunkról, kiadványainkból, hogy a több mint 25 éves fennállásunk óta mindig ugyanazon elveket képviseltük, és mindig az emberek egészsége, a környezet védelme mellett álltunk ki. Mint a Norvég Civil Alap által támogatott egyik szervezet határozottan visszautasítjuk a kormány állítását, miszerint az Alapból támogatott szervezetek pártérdekek alapján végzik tevékenységeiket” – jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

Civilek közös nyilatkozata az Ökotárs Alapítvány tevékenységéről:
http://www.greenpeace.org/hungary/hu/sajtokozpont/Civilek_az_Okotars_mellett/Civil-szervezetek-nyilatkozata-az-Okotars-tevekenysegerol/

Képek:
https://secure.flickr.com/photos/greenpeacehu/sets/72157645489326182/

További információ:
Simon Gergely
Greenpeace Magyarország

Szegfalvi Zsolt
igazgató, Greenpeace Magyarország

Vargha Márton
Levegő Munkacsoport

Kategóriák