Küldetésünk

Azért dolgozunk itthon és világszerte, hogy az emberiséggel együtt fennmaradhasson Földünk gazdag és sokszínű élővilága.

Csatlakozz hozzánk és

Együtt egy tisztább, békésebb, jobb hellyé tehetjük a Földet!

 

Alapértékeink

Erőszakmentesség és személyes felelősség. Cselekedeteinket a lelkiismeretünk vezérli, ezért minden esetben személyes felelősséget vállalunk tetteinkért. Minden helyzetben elkötelezetten törekszünk az erőszakmentességre. Hiszünk a békés és bátor kiállás erejében. Önkénteseink ennek jegyében vesznek részt minden Greenpeace-eseményen.

Függetlenség. Nem fogadunk el pénzt kormányoktól, vállalatoktól vagy politikai pártoktól. Kizárólag magánszemélyek és magánszemélyek által alapított alapítványok támogatásából, valamint a közép- és kelet-európai Greenpeace-től kapott – ugyancsak magánszemélyektől származó – adományokból működünk.

Nincsenek állandó barátaink vagy ellenségeink. Nekünk a küldetésünk a fontos. Ha egy kormány vagy vállalat hajlandó változtatni környezetkárosító tevékenységén, akkor együttműködünk. Ha ellenáll, akkor újra és újra nyomást gyakorlunk rá és cselekvésre bírjuk. Nem a szavak, hanem a tettek számítanak.

Megoldásokra fókuszálunk. Nem elégszünk meg azzal, hogy rámutatunk a problémákra. Fejlesztünk, kutatunk és konkrét javaslatokkal állunk elő. Így küzdünk nap mint nap a zöld és békés jövő érdekében.