מה המשותף ל"להיות גבר" ולאכילת בשר? או "להיות אמא טובה" עם בישול בשר לארוחת ערב?

כלום!

אבל תעשיית הבשר רוצה שנאמין אחרת, או לפחות זה נראה כך אם נסתכל על מסעות הפרסום שלהם.

על פי מחקר חדש של גרינפיס דנמרק בעוד שמספר הצמחונים, הטבעונים עולה באירופה, תעשיית הבשר הולכת נגד המגמה הכללית ומשקיעה מאות מיליוני אירו בשיווק בשר בניסיון לנסות להאט את מגמות השינוי בחברה.

הסמיוטיקאים שעבדו על המחקר, שהם מומחים בפענוח משמעויות נסתרות מאחורי פרסום, מצאו 7 מיתוסים שאומצו לעתים קרובות על ידי מותגי הבשר והתאגידים הגדולים באירופה, שפועלים לצרכי הצרכן הידועים כדי לגרום להם להרגיש מקובלים, מצליחים, אהובים, מכובדים ובסופו של דבר, להרגיש 'טוב', וכתוצאה מכך להגדיל את צריכת בשר:

  • מיתוס 1: 'בשר הוא חלק מפתרון האקלים, לא הבעיה'
  • מיתוס 2: 'בשר טוב בשבילך'
  • מיתוס 3: 'אכילת בשר (אדום) הופכת אותך ליותר גבר'
  • מיתוס 4: 'נשים טובות מכינות ומגישות בשר למשפחתן'
  • מיתוס 5: 'אכילת בשר היא מעשה פטריוטי'
  • מיתוס 6: 'אכילת בשר מפגישה בין אנשים'
  • מיתוס 7: 'אכילת בשר נקשרת בחופש ובחירה'

הגיע הזמן לפקח על פרסום הבשר

כדי להחמיר את המצב: המיתוסים הללו מכוונים לכמה מהקבוצות הפגיעות ביותר בחברה. ילדים צעירים, למשל, שאינם מסוגלים באופן מלא לעבד את המידע שלפניהם. או מבוגרים צעירים שאולי נאבקים בזהותם המינית. וכמובן הורים, שמנסים לעשות את הדבר הנכון לעתיד ילדיהם בעיצומם של המשבר האקולוגי והאקלימי המחריפים.

בעוד שכאזרחים אנו יכולים למלא את חלקנו על ידי צמצום צריכת מוצרים מן החי למען בריאותנו ורווחת כדור הארץ, זוהי למעשה האחריות של הרשויות הציבוריות לוודא שהמאמצים שלנו לא יורדים לטמיון על ידי ההפצצה המטעה של פרסום בשר.

ספר המשחקים השיווקי המשמש את תעשיית הבשר אינו שונה מזה שהתפרסם על ידי תעשיות הטבק או האלכוהול בעשורים האחרונים. פרסום של טבק ואלכוהול הוסדר לטובת הכלל. האם לא הגיע הזמן להתחיל להסדיר את הפרסום לרווחת כדור הארץ כולו ולהחיל הגבלות דומות גם על שיווק בשר?

נכתב ע״י אלסנדרו סקיו מגרינפיס בינלאומי ותורגם על ידי גרינפיס ישראל
אני רוצה לעזור