Tranziția energetică în România este un subiect fierbinte – acum și în următorii ani – atât pentru comunitățile direct afectate, pentru sectorul de business și cel energetic, cât și pentru decidenții de la nivel local, național și european. Nevoia de comunicare, de a așeza la aceeași masă toți acești actori devine presantă, mai ales în contextul creionării primelor planuri despre cum se va realiza această tranziție. 

Pe 8 septembrie, aducem la masa discuțiilor oameni* care au ceva de spus despre cum ar putea arăta tranziția energetică în Gorj – unul dintre punctele nevralgice pe harta tranziției – și în toată țara. Analizăm și punctăm ce ar trebui făcut pentru ca acest proces să fie unul reușit. Ne uităm spre soluții, dar nu vom evita întrebările incomode.

Vă invităm să participați și să puneți deja în calendar evenimentul online „Tranziția energetică – provocări locale și naționale”, organizat de Greenpeace România în colaborare cu Energy Policy Group. Pe 8 septembrie, în format online, în intervalul 10.30-12.30

Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 6 septembrie, ora 14.00  în formularul de înscriere. Ulterior, veți primi datele de conectare la eveniment și agenda finală.

Sperăm să găsiți utilă organizarea acestei dezbateri și să confirmați prezența.

Vă mulțumim. 

——

*Panel 1:

Aleksandra Tomczak – Comisia Europeană 

Cosmin Popescu –  Consiliul Județean Gorj

Martin Moise – Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România

Dan Drăgan – Ministerul Energiei 

Panel 2:

Adrian Mărgărit – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 

Radu Dudău – Energy Policy Group

Mihaela Mihăilescu – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 

Julian Popov – European Climate Foundation 

Moderator: Corina Murafa – expert politici publice, climă și energie

„Tranziția sustenabilă a județului Gorj”, studiu realizat de Energy Policy Group la solicitarea Greenpeace România, poate fi accesat în integralitate aici.

Versiunea în engleză: aici

Mai multe detalii despre evenimentul de lansare a studiului, aici.