Nu ne putem proteja planeta pe termen lung cu toate activitățile care implică asta dacă suntem dependenți de donații unice. E prea puțin. Pentru a planifica campanii eficiente prin care schimbăm sisteme avem nevoie de o bază solidă și de încredere de donații lunare permanente. Este acel tip de sprijin care ne menține independența și ne permite să fim strategici în acțiunile noastre.

Februarie este o lună extrem de importantă pentru noi. Este momentul în care ne planificăm campaniile pentru anul în curs. Dar planificarea este dificilă atunci când resursele financiare sunt nesigure. De aceea, luna aceasta, ne-am propus să aducem la bordul Greenpeace 42 noi donatori lunari. Nu este un număr pe care l-am ales întâmplător, ci un număr care credem că ne va oferi stabilitatea de care avem nevoie pentru a continua campaniile pe care le avem în curs.

Știm că nu-i ușor, însă e o miză extrem de importantă pentru planeta noastră. Schimbările climatice se află într-un punct de cotitură periculos. Nu mai târziu de săptămâna trecută am depășit recordurile de temperaturi pentru luna ianuarie (din istoria măsurătorilor meteorologice dela noi din țară), cu 22,4 grade. Populațiile de animale sălbatice – precum emblematicul râs– sunt în scădere rapidă. Oceanele noastre se sufocă cu cantități tot mai mari de deșeuri de plastic. Pădurile noastre sunt distruse. Greenpeace abordează direct aceste crize în întreaga lume.

Pentru costul unei cafele pe săptămână, poți face parte dintr-o mișcare globală care acționează pentru a opri schimbările climatice, a proteja pădurile și a apăra specii și ecosisteme neprețuite, dar pe cale de dispariție. Sper că te vei gândi să te alături acestei mișcări globale pentru a ne proteja planeta devenind un susținător lunar Greenpeace pentru doar 60 LEI pe lună.

Greenpeace o organizație unică pentru că nu acceptă finanțări de la corporații sau guverne. Există puține ONG-uri precum Greenpeace care pot vorbi liber și să abordeze cu adevărat cauzele principale ale problemelor globale de mediu.

Puterea unei mișcări independente ca a noastră poate fi de neoprit. Cu susținători și birouri din întreaga lume, putem răspunde la cele mai mari amenințări de mediu, oriunde s-ar afla.