Greenpeace a fost întotdeauna despre comunitate.

Acest spirit este în ADN-ul nostru încă din 1971, când un mic grup de activiști și-au unit forțele pentru a naviga cu o navă numită Greenpeace către insula Amchitka, în largul Alaska, și pentru a protesta împotriva testelor nucleare din SUA.

După 52 de ani, hotărârea noastră de a aduce oamenii împreună pentru a apăra pacea și o planetă care să poată susține viața este la fel de puternică ca la început. Însă acum avem alături de noi zeci de milioane de oameni care împărtășesc valorile noastre: non-violența, independența politică și promovarea soluțiilor pentru un viitor verde și pașnic.

Greenpeace este prezentă în România de 16 ani, timp în care am expus probleme de mediu prin confruntări creative și am acționat pentru a proteja drepturile omului și ale naturii.

Pentru a reuși să ne păstrăm independența în tot acest timp, am decis încă din primii ani să nu acceptăm donații de la guverne, partide politice sau companii, ci să ne bazăm exclusiv pe contribuţii de la persoane fizice și fundații cu valori comune. 95% din fondurile Greenpeace la nivel global vin din donații individuale, de la oameni ca tine.

De asemenea, investigăm toate donațiile private mari pentru a identifica dacă există ceva în legătură cu acestea care ar putea să ne compromită independența, integritatea sau să ne abată de la prioritățile campaniilor noastre. Dacă se dovedește că o donație este neconformă principiilor Greenpeace, atunci o refuzăm sau o returnăm.