Democracy is the cleanest environment

În mai multe zone din Europa, spațiul politic și juridic pentru activiști, ONG-uri și cetățeni implicați civic se restrange, în timp ce mișcările naționaliste iau amploare. Avem nevoie de un nivel fără precedent al implicării societății civile pentru apărarea libertăților și drepturilor omului și a întregului spațiu democratic. Acest spațiu este esențial și pentru lupta împotriva schimbărilor climatice catastrofale, accelerate de corupția și nepăsarea autorităților.

Credem că democrația este cel mai curat mediu, și nu putem lupta pentru mediu în absența unui context democratic. Prin urmare, Greenpeace, împreuna cu Civil Rights Defenders, lansează proiectul Empowered Citizens,  care îsi propune să lucreze cu mișcări europene progresive, grupuri grassroots, dar și simpli cetățeni, cu vârsta între 18-35 de ani, pentru a le consolida capacitatea de a apăra drepturi și libertăți esențiale. 

Cum vom face asta?

  • Vom lansa un set de instrumente online pentru aplicarea de tactici de campanie – inclusiv acțiune directă non-violentă.
  • Tabere și cursuri offline (tabără trans-europeană, tabere naționale și module de formare pentru viitori traineri).
  • Cursuri online (cursuri masive deschise online și comunității online de practică).

Până la sfârșitul lui 2019, ne dorim să aducem împreună membri ai societatii civile, ONG-uri și comunități pentru un scop comun: apărarea drepturilor omului și protejarea democrației pentru a putea proteja și mediul.

Greenpeace și Civil Rights Defenders facilitează întregul proces, dar campaniile sau subiectele abordate de participanții în acest proiect le vor aparține în exclusivitate.

De aceea, avem nevoie de ajutorul tău azi.

Noi facilităm structura, dar tu ești creatorul conținutului!

Mai multe informații despre tabără gasești aici:

European Changemaker Camp

European Changemakers Facebook account

European Changemaker Camp – Facebook event

sau la [email protected]