În 2016, potrivit noului raport Greenpeace România, la nivel național au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, ceea ce reprezintă o medie de 26 de cazuri pe zi. Dintre acestea, 3.986 – adică 42% din totalul cazurilor depistate ca fiind ilegale – au fost identificate de către cetățeni.

„Felicitări cetățenilor care nu au rămas pasivi în fața distrugerii pădurilor. Iată cum transparența poate ajuta în lupta împotriva tăierilor ilegale. Ministerul Apelor și Pădurilor trebuie să continue să ofere cetățenilor posibilitatea de a contribui la stoparea degradării pădurilor României prin implementarea completă a Sistemului de Management al Informațiilor și de Monitorizare Forestieră.

Pe lângă acest sistem care presupune integrarea datelor legate de administrarea pădurilor, tansparența totală mai înseamnă date statistice corecte și publice, adică continuitatea Inventarului Forestier Național și un registru unic și public al contravențiilor și infracțiunilor silvice care să reunească raportările tuturor autorităților de control, de la Garda Forestieră la Poliție și Jandarmerie. ” a adăugat Valentin Sălăgeanu, Coordonator al campaniei de Păduri la Greenpeace România.

#ÎmpreunăPentruPăduri

Clic aici pentru raport:

raport taieri ilegale 2016