Avtorske pravice

Splošno

Naše gradivo, objavljeno na spletni strani https://www.greenpeace.org, je prosto dostopno za uporabo za osebne in izobraževalne namene. Če želite uporabiti posnetke zaslona za učbenik ali če želite katerega izmed prispevkov objaviti v vašem skupnostnem glasilu, vam ni potrebno spraševati za dovoljenje, pod pogojem, da ste prebrali in upoštevate naša osnovna pravila.

Izrecno prepovedujemo vsakršno uporabo Greenpeaceovega gradiva, objavljenega na tej spletni strani, in/ali Greenpeaceovega imena in logotipa za:

Povezave na našo spletno stran

Zelo nam je všeč, da objavljate povezave na našo spletno stran in pomagate širiti glas o naših kampanjah za okolje. Za to ne potrebujete našega dovoljenja. Objavite lahko povezave na našo glavno spletno stran ali na katere koli tematike, ki jih najdete na njej.

Greenpeaceov logotip

Ime »Greenpeace«, vključno z Greenpeaceovim logotipom, je mednarodno registrirana blagovna znamka, ki pripada ustanovi Stichting Greenpeace Council. Uporaba blagovne znamke je dovoljena pod naslednjimi pogoji:

Če uporabljate logotip, v HTML besedilno oznako ali vidno na vaši spleti strani dodajte besedilo »Blagovna znamka organizacije Stichting Greenpeace Council«.

Blagovna znamka ostane v izključni lasti Greenpeacea International, in z njeno uporabo se strinjate, da ne boste na kakršen koli način registrirali ali poskušali registrirati blagovne znamke ali izpodbijati njene registracije.

Članki in besedila

Članke in besedila, katerih avtor je Greenpeace International, je dovoljeno uporabljati za osebne in izobraževalne namene. V primeru uporabe prosimo dodajte opombo: »Vir: Greenpeace (https://www.greenpeace.org)« in objavite tudi vse informacije o avtorjih in avtorskih pravicah, ki so navedene ob izvirnem besedilu.

Članki in besedila tretjih oseb ostanejo intelektualna lastnina in avtorska pravica teh tretjih oseb, in pravice za uporabo je potrebno pridobiti od teh originalnih virov.

Fotografije/slike

Kadar informacije o avtorskih pravicah niso na voljo, bodi si v spremljajočem napisu ali vgrajene v samo fotografijo, jih je mogoče pridobiti tako, da z desno tipko miške kliknete na fotografijo ter izberete možnost »Preveri« (»Inspect«) oziroma »Več informacij« (»View Info«).

© = Vse pravice pridržane s strani navedene osebe ali subjektov. – Razlage drugih simbolov oz. uporabljenih licenc ter pravic, ki izhajajo iz njih, si lahko ogledate tukaj.

Za dostop do fotografij za prenos ter v primeru kakršnih koli vprašanj glede licenciranja ali avtorskih pravic obiščite spletno stran media.greenpeace.org.

Za kakršno koli drugo uporabo (na primer za uporabo slik oz. fotografij za osebno ali poslovno korist) je potrebno dovoljenje medijske knjižnice Greenpeacea International. Komercialna uporaba katere koli fotografije/slike Greenpeace brez dovoljenja pomeni kršitev avtorskih pravic in lahko krši tudi druge pravice.

Slike/fotografije za uporabo v publikacijah v velikosti, primerni za reprodukcijo (velikost datoteke približno 8 megabajtov), ki jih Greenpeace pošilja novinarjem in tiskovnim agencijam, morajo biti uporabljene v 14 dneh, arhiviranje in/ali nadaljnja prodaja teh slik/fotografij pa je strogo prepovedana. Po preteku štirinajstih dni nas za pridobitev dovoljenja za objavo kontaktirajte.

Videoposnetki

Za uporabo videoposnetkov veljajo enaki pogoji kot za gradivo, navedeno zgoraj. Vendar pa so vsi naši videoposnetki na voljo za prenos.