Politika skupnosti

Prepričani smo, da si vsak zasluži priložnost, da izrazi svoje mnenje, v upanju, da bomo našli skupno stališče. Trudimo se doseči kompromis, s katerim bomo vsi napredovali proti lepši prihodnosti.

Zato je razdelek s komentarji naših prispevkov tako pomemben varen prostor, kjer lahko vsi, tudi tisti, ki se ne strinjajo z našo vizijo, sodelujejo v pogovoru in med sabo izmenjujejo svoje poglede.

Spodbujamo razpravo in pogovor, ker verjamemo, da se iz tega pogosto porodijo najboljše ideje. Zelo nam je všeč, ko vidimo, da se ljudje strastno zavzemajo za to, v kar verjamejo, ter imajo priložnost prisluhniti novim idejam ali novim pogledom na določen problem. Vendar pa smo trdno prepričani, da morajo biti takšni pogovori iskreni in spoštljivi, če želimo, da so koristni.

Zato vse, ki si želijo prispevati k pogovorom na tej spletni strani, vključno z ljudmi, ki objavljajo mnenja v imenu Greenpeacea, pozivamo, da upoštevajo naslednja preprosta pravila:

Če boste spoštovali zgornja pravila, vam ne bomo prepovedali objavljanja ali brisali vaših komentarjev, ker se ne bi strinjali s tem, kar govorite.

Verjamemo, da sta svoboda govora in prosta izmenjava idej izjemno pomembni, zato si aktivno prizadevamo za njuno zaščito. Bomo pa v primeru nadlegovanja ali lažnega predstavljanja ukrepali, z namenom varovanja duha naše skupnosti. Ti ukrepi lahko vključujejo skrivanje oz. brisanje vaših komentarjev, posege v komentarje zaradi brisanja promocijskih vsebin, zapiranja tem ali celo izključitve / brisanja uporabniških računov. Lahko tudi izklopimo možnost komentiranja za določene teme ali na celotni spletni strani, če presodimo, da gre za organiziran napad.

Vse člane skupnosti, ki menijo, da se kdo vede na zgoraj opisani način, pozivamo, da takšno dejavnost prijavijo našemu spletnemu skrbniku.

Trudimo se, da je celotna vsebina naše spletne strani točna in skladna z našimi stališči in vrednotami. Vendar pa vsebino in komentarje, ki jih objavljajo člani naše skupnosti, pišejo običajni ljudje, kot ste vi. Upamo, da razumete, da njihova mnenja ne odražajo nujno Greenpeacea International ali katere koli nacionalne oz. regionalne organizacije Greenpeace. Če želite uraden odziv Greenpeacea International, si oglejte naša sporočila za javnost, publikacije in vsebinske strani, ali pa pišite naši pisarni.

Politika skupnosti velja za našo spletno stran in vse spletne kanale, ki jih upravljamo (npr. Facebook, Twitter, Instagram in druge).