Ljubljana, 23. april 2015 – Greenpeace v Sloveniji je danes Veleposlaništvu Republike Hrvaške v Sloveniji predal podpise podpore za S.O.S. za Jadran – skupino nevladnih organizacij, ki se na Hrvaškem bojuje za zaustavitev načrta za raziskovanje in črpanja nafte oziroma plina v Jadranskem morju. Le v treh tednih je namreč skupino v Sloveniji, podprlo več kot 10.000 posameznikov in organizacij.

Vodja Greenpeace v Sloveniji mag. Nina Štros predajo podpisov komentira:

Jasno je, prihodnost Jadranskega morja skrbi slovensko javnost. Kampanja S.O.S. za Jadran je namreč ena največjih mobilizacij na področju okoljevarstva v Sloveniji. Nobenemu okoljskemu vprašanju še ni uspelo zbrati toliko podpore v tako kratkem času. Pričakujemo, da bodo ti glasovi dovolj velika legitimnost za slovenske odločevalce, da vztrajajo pri zahtevah po vključevanju Slovenije v nadaljnje procese in iskanju rešitve, ki bi bila sprejemljiva za vse, ki si Jadransko morje delimo.   

Pred veleposlaništvom smo pred srečanjem razprostrli transparent, na katerem je vsak podpis dobil svoj S.O.S. klic v Morsejevi abecedi. 

SOS za Jadran. Foto: Greenpeace.

Sporočilo za javnost je dostopno tukaj.

 

Več informacij:

Nina Štros,  vodja Greenpeace CEE v Sloveniji, +386 40 871 530, [email protected].

Katja Huš, odnosi z javnostmi Greenpeace CEE v Sloveniji, +386 40 981 621, [email protected]