Svetovni oceani trpijo pod vplivom podnebnih sprememb, prekomernega lova, globokomorskega rudarjenja, vrtanja nafte in plastičnega onesnaženja. Naš modri planet je ogrožen in na vseh nas je, da ga zaščitimo.

Pridruži se nam in podpiši Sporazum o svetovnem oceanu (ang. Global Ocean Treaty). Globalni sporazum omogoča zaščito več kot tretjino svetovnih morij in s tem razvoj oceanskih rezervatov, ki bodo zaščitile prostoživeče živalske vrste, zagotovile preskrbo s hrano in omejile podnebne spremembe.

Oglej si animiran posnetek ‘Želve na poti domov’: zakaj je nujno zaščiti oceane. Animacijo je izdala Greenpeaceova ekipa iz Velike Britanije v sodelovanju z organizacijo Aardman Animations in igralci, dobitniki Oskarjev. Film pripoveduje osupljivo zgodbo o čudoviti družini želv, ki poskuša priti domov, v ocean, ki bi ga bilo potrebno zaščititi.

Svoje glasove so animiranim junakom posodili številni neverjetni igralci in ambasadorji Greenpeacea, med njimi Jim Carter, Olivia Colman, David Harbor, Giovanna Lancellotti, Dame Helen Mirren, Bella Ramsey in Ahir Shah. Oglejte si film, ne pozabite pa ga tudi deliti s svojimi bližnjimi.

 

Kaj še lahko storiš?

KVIZ: Kako dobro poznaš modra čudesa našega planeta?

Preizkusi se v velikem kvizu o morju — ti bo uspelo pravilno odgovoriti na vsa vprašanja?