Manapság a legtöbben egyáltalán nem tudjuk, honnan származik, amit megeszünk.

Élelmiszereink többségét nagy valószínűséggel óriási monokultúrás gazdaságokban termesztik, vagy „húsgyárakban” állítják elő, gyakran nem is a mi földrészünkön. Az iparszerű mezőgazdaságban genetikailag módosított növényeket és rengeteg vegyszert használnak, az állatokat pedig rossz körülmények között nevelik, továbbá gyakran génmódosított szójával etetik. Mindez nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz, az élővizek szennyezéséhez, a vadon élő állatok és növények kihalásához, valamint az egészségünk romlásához.

Itt az ideje, hogy változtassunk ezen! Nézz utána annak, hogy mit eszel! Keresd az ökológiai gazdálkodásból származó termékeket, járj piacra, ismerkedj meg a termelőkkel, és válaszd a helyi, szezonális élelmiszereket. Kerülj újra kapcsolatba az ételeiddel és azokkal, akik megtermelik őket! Választásod nemcsak az egészségedre, hanem a környezetedre, egész bolygónkra is hatással van.

A globális agrár- és élelmiszeripari vállalatoknak a profit az első, nem pedig az ember. Helyettük támogasd inkább a helyi ökogazdálkodókat! Ők azok, akik környezetkímélő módon, egészséges élelmiszereket állítanak elő.