Úton a fenntartható mezőgazdaság felé

A sokszínűség az egészséges élet alapja. Ezt veszélyezteti a jelenlegi, agyonvegyszerezett, a természetet tönkretevő, a nagy monokultúrákon kevésféle terményt termelő és ezzel gazdasági haszonnövényeinket, változatos táplálékforrásainkat beszűkítő ipari mezőgazdaság. A jó hír az, hogy van megoldás. Ez az ökológiai gazdálkodás, amely a természettel és az emberek egészséges élelmiszer iránti igényével összhangban, minden eddigi ellenkező állítással szemben ma már bizonyítottan biztosítani tudja az emberiség táplálékát.

„Úton a fenntartható mezőgazdaság felé” sorozatunk ezen részének szerzője, Lechner Judit nemcsak nagyon konkrét ültetési, növénytársítási, gyógynövény-hasznosítási tanácsokat ad, hanem a gondolkodásmódunkat is szeretné átalakítani. Hogy felismerjük, milyen csodálatos a természet, bízzunk az erejében és ennek révén jöjjön létre bennünk is a megújulás.

Mivel Európában vagyunk, az itteni gyógy- és fűszernövények termesztése a keresztény gyökerekből táplálkozik. Ebből adódóan a könyv hangvétele is más, mint eddigi kiadványainké. Ezt külön értékként éljük meg, hiszen az ökotermelők és a módszerek is sokszínűek. Ezt is követheti az, aki sorban megjelenő kiadványainkat kézbe veszi.

Fűszeres, virágos biokert