Car exhaust fumes, London. © Greenpeace / Maggie Gowan
Want to do more?
Implică-te ×

Orașe durabile

Vrei să locuiești într-un oraș în care aerul este curat pentru a-l respira, unde transportul public este ieftin și convenabil și unde drumurile sunt sigure pentru pietoni și bicicliști? Orașele ar trebui să fie construite în jurul oamenilor, nu în jurul mașinilor. Pentru a ne proteja pe noi înșine și planeta, trebuie să punem capăt epocii mașinilor cu combustibili fosili. Se întâmplă deja, dar nu se întâmplă destul de repede.

Emisiile din transport cresc rapid, iar asta este o veste proastă pentru sănătatea noastră și pentru climă. Totuși, în întreaga lume, mai multe orașe și țări au deja planuri pentru a scoate de pe drumurile noastre mașinile pe benzină și motorină.

Folosind harta de mai jos, faceți clic pe o țară pentru a afla despre planurile fiecăreia de a pune capăt vânzărilor de autovehicule diesel și pe benzină și selectați un oraș pentru a vedea măsurile luate pentru limitarea accesului mașinilor poluante.

Sănătatea noastră contează
În orașele din întreaga lume, poluarea aerului cauzată de fumul autovehiculelor toxice și de emisiile murdare de la termocentrale dăunează grav sănătății. Împreună, vom pune capăt crizei poluării aerului o dată pentru totdeauna. Pentru că nimeni nu trebuie să se îngrijoreze de ceea ce respiră. Solicităm politicienilor să facă mai mult pentru ca transportul durabil să fie o opțiune pentru toți și presăm companiile poluante sa devină mai verzi, mai curate.

Alătură-te mișcării pentru aer curat!
Pentru că toată lumea are dreptul să respire aer curat