Pe 11 septembrie, membrii Comisiei de Mediu (ENVI) din cadrul Parlamentului European au votat o Lege Europeană a Climei care propune reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 60% până în 2030. Este o țintă mai ambițioasă decât cea propusă inițial, de 40%, este un pas înainte spre combaterea reală a efectelor schimbărilor climatice. Îți mulțumim că ai fost alături de noi și că ai pus presiune pe europarlamentarii români să voteze pentru ținte ambițioase. Dar, să nu uităm că oamenii de știință vorbesc de necesitatea reducerii cu 65% și că decizia finală încă nu a fost luată.

Toamna Europeană a Climei, toamna viitorului nostru continuă! La începutul lunii octombrie urmează un vot extrem de important în cadrul plenului Parlamentului European. Iar obiectivul nostru este să convingem europarlamentarii români să voteze cu grijă pentru noi și generațiile viitoare, să voteze pentru un viitor verde și echitabil, să voteze pentru sănătatea și siguranța noastră, să voteze o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 65% până în 2030. 

De ce vrem asta? Cel mai recent raport ONU asupra biodiversității globale nu vine cu cele mai bune vești. Lumea nu a reușit să atingă complet niciuna dintre țintele pe care și le-a propus în 2010 pentru salvarea Planetei – protejarea speciilor pe cale de dispariție și a ecosistemelor, sau reducerea poluării. 

Efectele se simt deja, inclusiv la noi. România înregistrează una dintre cele mai severe secete din ultimele decenii, recoltele de porumb și floarea soarelui fiind grav afectate. Mii de fermieri au rămas cu hambarele goale, iar mesagerii ploii întârzie să apară. 

Putem fi mesagerii schimbării, ai științei; suntem generația care se implică și se luptă pentru un viitor verde, unde pădurile sunt conservate și extinse, unde aerul pe care îl respirăm este curat, iar energia pe care o folosim vine din surse regenerabile! Avem puterea să îi convingem pe liderii politici să prioritizeze oamenii și natura în deciziile lor. 

Continuă să ne urmărești și să te implici. Urmează să transmitem mesajul nostru în Parlamentul European și contăm și pe susținerea ta!