În mai puțin de două săptămâni, liderii lumii vor participa la o ultimă rundă de negocieri privind Tratatul Global pentru Protejarea Oceanelor.

Lucrez de 8 ani la Greenpeace și pot să spun că este cel mai important moment  pentru salvarea oceanelor pe care l-am întâlnit până acum. Dacă reuniunea va decurge bine, acesta va  genera cel mai mare efort de conservare din istorie. Greenpeace va fi prezentă, așa cum a fost în fiecare etapă a acestui demers, cerându-le guvernanților să protejeze cel puțin 30% din oceanele lumii până în 2030, ceea ce, conform oamenilor de știință, va oferi mediului o șansă de a se însănătoși.

Campaniile noastre își datorează succesul voluntarilor din toată lumea care înțeleg că putem fi sănătoși doar pe o planetă sănătoasă, care ne susțin și care multiplică eforturile noastre. Avem nevoie de sprijinul tău lunar pentru a susține această campanie.

Sprijinul donatorilor noștri lunari ne oferă capacitatea de a extinde o campanie sau de a ne adapta rapid la circumstanțe în continuă schimbare. Acest lucru s-a întâmplat de nenumărate ori în ultimii ani, de când am început campania noastră de protejare a oceanelor la nivel mondial.

Când am lansat campania globală Greenpeace pentru sanctuare oceanice, în 2017, doar câteva guverne împărtășeau obiectivul nostru de a proteja 30% din suprafața oceanelor până în 2030. Sprijinul din partea donatorilor lunari ne-a permis să menținem presiunea asupra factorilor de decizie din întreaga lume, iar în prezent peste 100 de țări s-au angajat să protejeze 30% din suprafața pământului și a oceanelor până în 2030. Suntem mai aproape ca niciodată de obiectivul nostru: un tratat puternic care să protejeze oceanele de distrugerile cauzate de pescuitul excesiv, poluare, acidificare și exploatarea minieră în adâncuri.

Îți împărtășesc toate acestea fiindcă știu că schimbarea este posibilă, dar că necesită timp și efort. Donațiile lunare ne ajută să avem predictibilitate, să ne planificăm campaniile și să menținem presiunea relevantă asupra celor care fac legea.

Iar acum, în mai puțin de două săptămâni, avem oportunitatea de a convinge guvernele să își asume un tratat ambițios pentru protejarea mărilor și oceanelor.  Vom fi acolo pentru a ne asigura că o fac și pentru a-i trage la răspundere dacă vor fugi de responsabilitate.

E important să știi că suntem complet independenți. Nu acceptăm fonduri de la guverne sau corporații pentru că vrem să putem spune adevărul fără compromisuri. Cu sprijinul a milioane de oameni ca tine din întreaga lume, mesajul nostru va fi auzit.

Miza este enormă! Ajută-ne să menținem presiunea asupra guvernelor lumii și să cerem protejarea a cel puțin 30% din oceanele globale până în 2030!

Îți mulțumesc pentru implicare, 

Valentin SălăgeanuDirector Greenpeace România