Predstavljamo kratko in izjemno sporočilno animacijo o problematiki uničevanja oceanov in zakaj je zdaj, bolj kot kadarkoli prej, nujno, da naša morja in oceane zaščitimo. Animacijo je izdala Greenpeaceova ekipa iz Velike Britanije v sodelovanju z organizacijo Aardman Animations in igralci, dobitniki Oskarjev.

Naše oceane vse bolj ogrožajo podnebna kriza, plastično onesnaževanje, iskanje ter črpanje nafte in prekomerni ribolov. Različni občutljivi habitati, ekosistemi in življenjske vrste so na meji preživetja. Izguba le teh bi vplivala tako na druga morska bitja, kot tudi na življenje ljudi in prihodnjih generacij.

Organizacija Združenih narodov se v tem trenutku pogaja o prav gotovo največjem sporazumu za zaščito oceanov na svetu. Ponuja se nam največja priložnost in upanje za oceane v zadnjih desetletjih!

Film – z naslovom Želve na poti domov – pripoveduje osupljivo zgodbo o čudoviti družini želv, ki poskuša priti domov, v ocean, ki bi ga bilo potrebno zaščititi.

Svoje glasove so animiranim junakom posodili številni neverjetni igralci in ambasadorji Greenpeacea, med njimi Jim Carter, Olivia Colman, David Harbor, Giovanna Lancellotti, Dame Helen Mirren, Bella Ramsey in Ahir Shah. Oglejte si film, ne pozabite pa ga tudi deliti s svojimi bližnjimi.

Prispevek, katerega avtor je Will McCallum (vodja kampanje za zaščito oceanov, Greenpeace UK), je v celoti objavljen na spletni strani Greenpeace International (v angleškem jeziku).

Reef and Tropical Fish in Honiara. © Greenpeace / Paul Hilton
Zaščitimo oceane

Svetovne vlade pozivamo k sprejetju sporazuma o svetovnih oceanih (Global Ocean Treaty) – pridruži se gibanju za zaščito oceanov.

Pridruži se ×