Mnogi izmed najbolj čudovitih predelov svetovnih oceanov so za nas v večini primerov tako odročni, da jih ne bomo imeli nikoli možnosti videti. Prav na teh predelih se zaradi svoje odročnosti, pogostokrat tudi izvajajo najbolj uničujoče industrije, ki ogrožajo oceane in življenje v njih.

To je seveda problem. Sedaj, v podnebni krizi, je bolj kot kdajkoli pomembno, da prepoznamo kako dragoceni in ogoroženi so. Zato smo našli način, kako to zgodbo približati vam.

Z veseljem vas vabimo na popotovanje po Atlantskem oceanu. Pridružiš se nam lahko z ogledom serije oddaj Priče oceanov.

Vse od lanskega aprila je bila naša ladja Esperanza na atlantskem potovanju od Arktike do Antarktike.

Serija oddaj, ki smo jih pripravili vam bo približala najbolj čudovite, kot tudi srce parajoče trenutke Greenpeacovega enoletnega potovanja od Severnega do Južnega pola.

Predstavili vam bomo posamezne živali, ki jim ta morja predstavljajo dom. Začeli bomo na Antarktiki, kjer se naša ladja nahaja sedaj.

Strokovnjaki vam bodo predstavili težave s katerimi se oceani dandanes srečujejo. Govora o človekovih gospodarskih aktivnostih, ki pospešujejo podnebne spremembe, nadaljujejo s prekomernim ribolovom in onesnaževanjem morja s plastiko.

Vse oddaje v seriji bodo objavljene na našem YouTube kanalu, na katerega se lahko hitro, enostavno in seveda brezplačno tudi naročite – tako boste na tekočem z vsemi posnetki, ki jih objavljamo.

Prvi dve epizodi pa delimo z vami tudi tukaj – upamo, da vas bo ogled navdušil tako, kot je nas.

1. EPIZODA:

2. EPIZODA:

Reef and Tropical Fish in Honiara. © Greenpeace / Paul Hilton
Zaščitimo oceane

Svetovne vlade pozivamo k sprejetju sporazuma o svetovnih oceanih (Global Ocean Treaty) – pridruži se gibanju za zaščito oceanov.

Pridruži se ×