Лятна програма от събития на "Грийнпийс"
© Грийнпийс

Лятото вече е тук, а с него започват и събитията на живо „Грийнпийс“ – България – фестивали, концерти, филмови прожекции и базари. Можете да посетите нашите информационни щандове, да се запознаете с екипа ни и каузите ни, както и да се включите в различни инициативи. 

Предстоят ни няколко големи събития*:

  • На 2 и 3 юли (събота и неделя) ще бъдем на Hills of Rock в парка на летище София.
  • На 6 и 7 юли (сряда и четвъртък) ще направим две прожекции на морето на филма „Как да променим света“ – заедно с народно читалище „Синева“ в село Синеморец и в X Challenge Park в Царево. Филмът проследява историята на „Грийнпийс“ от зараждането на организацията и включва автентични кадри от първите ѝ акции – срещу ядрените опити, срещу китоловната индустрия и срещу лова на тюлени.
  • От 15 до 17 юли ще бъдем на Соларни дни в Габрово в Музея на хумора и сатирата. Ще гледаме филма We the Power, ще говорим за соларната енергия за гражданите и ще бъдем на соларен концерт със суинг групата Wet Pebbles. Ще има и занимания за деца!
  • На 3 август ще направим прожекция на филма „Как да променим света“ в Китен. Мястото е Весел бар, южния плаж на къмпинг Китен.
  • На 4 август отново ще сме в Царево, за да гледаме филма „Как да променим света“.
  • Между 26 и 28 август ще бъдем във Велинград на ARTE Festival.

*Програмата ни подлежи на промени – възможно е някое събитие да отпадне или да добавим ново. Промените в нея ще бъдат споделяни в тази страница.

Ако сте съпричастни към нашата кауза, можете да се присъедините към нас и да станете наш доброволец. Сред задачите, с които можете да помогнете, е съдействие при организацията, посрещане на посетители на информационните ни щандове, представяне на каузите ни и раздаване на наши материали. За повече информация се свържете с Габриела Петкова, координатор на доброволците в „Грийнпийс“ – България: [email protected]

Очакваме ви!