Политика на общността

Стремим се да създадем по-зелен и мирен свят и много важен инструмент в помощ на това е простата, открита и честна комуникация.

Вярваме, че всеки заслужава шанс да изрази мнението си с надеждата, че можем да намерим общ език. Търсим път за разбирателство, който позволява на всички ни да се движим заедно напред.

Затова коментарните секции на историите ни са толкова важно безопасно място, където всички ние, дори и тези, които не споделят нашата визия, могат да проведат разговор и обменят идеи помежду си.

Приветстваме дебатите и дискусиите, тъй като вярваме, че именно в тях се раждат най-добрите идеи. Винаги се радваме да видим хора, страстно защитаващи убежденията си и получили възможност да чуят нови идеи или други гледни точки към конкретен проблем. Ние обаче твърдо вярваме, че тези разговори трябва да се водят честно и с уважение, за да бъдат продуктивни.

Така че молим всеки желаещ да допринесе към диалога, протичащ на тази страница, а това включва всички публикуващи от името на „Грийнпийс“, да следва тези прости правила.

  1. Казвай истината.
  2. Бъди честен за това кой си и защо си тук. Ако представяш корпоративен или правителствен интерес, ако получаваш заплащане за възгледите, които изразяваш или си в конфликт на интереси, си добре дошъл да допринесеш за разговора. Следва обаче да уведомиш всички за това, за да имат контекста зад твърденията ти.
  3. Бъди цивилизован и уважителен в речта си. Ако не искаш нещо да бъде казано на теб, не го казвай на другите. Това означава без дискриминиращи коментари, лични атаки, груб език, клеветнически твърдения и подбуждане към насилие
  4. Давай на всеки шанс да участва – възможно е да премахнем постове, ако правиш множество излишни последователни постове, така че не окупирай разговора.
  5. Дръж фокуса върху темата на дискусията – това помага на другите, желаещи да участват в нея.
  6. Говори, не продавай – това е поле за дебат върху важни теми, така че се въздържай от търговска дейност или масово промотиране, тъй като нямаме никаква толерантност към спам.

Ако следваш тези правила, няма да забраним достъпа ти или изтрием коментарите ти, просто защото сме несъгласни с твърденията ти.

Вярваме, че свободното слово и откритата обмяна на идеи са невероятно важни, така че активно работим в тяхна защита. Това значи, че ако разберем, че си тук просто като трол или си с фалшива самоличност, ще предприемем стъпки, за да съхраним духа на общността. Тези стъпки може да включват изтриване на коментарите ти, редактирането им с цел премахване на промоционално съдържание, затваряне на цели поредици от коментари (нишки) или дори затваряне на потребителски профили. Може също и да изключим коментарите за някои публикации или за целия сайт ако преценим, че има организирана атака.

Насърчаваме членовете на общността, които смятат, че някой има гореописаното поведение, да докладват подобна дейност на нашия администратор.

В нашия сайт се стремим да осигуряваме точност и пълнота на нашите възгледи и ценности. Съдържанието и коментарите на членовете на общността обаче са писани от хора като теб. Надяваме се да разбереш, че вижданията им може да не съвпадат с тези на „Грийнпийс Интернешънъл“ или която и да е национална или регионална организация. Ако търсиш официалното становище на „Грийнпийс“ – България, потърси нашите съобщения за медиите, публикации и тематични страници. Запитвания от медиите може да бъдат директно отправени тук.