Нашата визия

Вярваме, че оптимизмът е форма на смелост. Вярваме, че милиард смели деяния могат да бъдат искра за едно по-светло утро. Това е, за което ние градим кураж, отстояваме го, споделяме смели истории на наши поддръжници и съюзници, приканваме хората да излязат от зоната си на комфорт и да предприемат смели акции с нас – сами в ежедневието си и в общност с други, които споделят нашата посветеност на един по-добър свят. Едно зелено и мирно бъдеще е нашата мисия. Героите на нашата история сме всички ние, вярващите, че по-добрият свят е не просто достижим, но се гради днес.

Ценности

„Грийнпийс“ използва ненасилствени дейности, за да проправи път към по-зелен и по-мирен свят, и за да се противопостави на установите системи, рушащи околната среда.

Виж за какво се застъпваме

Нашата история

През 1971 г. основателите на „Грийнпийс“ отплават за остров в Арктика. Но с каква мисия? Да спрат ядрена бомба. Този поход се превръща в първоначалната искра на глобално движение, което ще промени историята.

Прочети как е започнало всичко

Годишен доклад на „Грийнпийс Интернешънъл“

Горди сме да сме част от глобална мрежа от независими организации. Тук можеш да прочетеш годишния доклад на организацията (на английски).

Разгледай доклада

Офиси

Мрежата ни се състои от 27 независими национални или регионални организации. Ние работим директно с различни общности, които се борят за опазване на природата на родните си места.

Къде са другите офиси?