Нашата визия

Вярваме, че оптимизмът е форма на смелост. Вярваме, че милиард смели деяния могат да бъдат искра за едно по-светло утро. Това е, за което ние градим кураж, отстояваме го, споделяме смели истории на наши поддръжници и съюзници, приканваме хората да излязат от зоната си на комфорт и да предприемат смели акции с нас – сами в ежедневието си и в общност с други, които споделят нашата посветеност на един по-добър свят. Едно зелено и мирно бъдеще е нашата мисия. Героите на нашата история сме всички ние, вярващите, че по-добрият свят е не просто достижим, но се гради днес.

Ценности

„Грийнпийс“ използва ненасилствени дейности, за да проправи път към по-зелен и по-мирен свят, и за да се противопостави на установите системи, рушащи околната среда.

Виж за какво се застъпваме
Нашата история

Нашата история

През 1971 г. основателите на „Грийнпийс“ отплават за остров в Арктика. Но с каква мисия? Да спрат ядрена бомба. Този поход се превръща в първоначалната искра на глобално движение, което ще промени историята.

Годишен доклад на „Грийнпийс Интернешънъл“

Горди сме да сме част от глобална мрежа от независими организации. Тук можеш да прочетеш годишния доклад на организацията (на английски).

Разгледай доклада

Офиси

Мрежата ни се състои от 27 независими национални или регионални организации. Ние работим директно с различни общности, които се борят за опазване на природата на родните си места.

Къде са другите офиси?

Включи се сега!

#ВключиСе #ЗаНас

Как да се включа?

Направи нещо!

Една дума определи 2017 г.: Съпротива!

Последни новини

Съобщение за медиите

Кандидатствай! Безплатно обучение за монтьори на фотоволтаични съоръжения

by Bojidar Nikolov

Желаещите да се запишат за обучението следва да отговарят на следните изисквания: Да бъдат от района на гр. Бобов дол/ Дупница; Да имат предварителна техническа подготовка – опит и/или образование;…

Съобщение за медиите

Атаките срещу достъпа до правосъдие в България се обжалват на международно ниво

by Greenpeace Bulgaria

Комитетът по спазване на Орхуската конвенцията вече осъди България през 2012 г. за липсата на възможност за обжалване на определени планове по Закона за устройство на територията.

Съобщение за медиите

Ветото върху високите съдебни такси ще гарантира, че президентът работи в интерес на гражданите

by Greenpeace Bulgaria

Измененията са „един от най-мощните удари върху демократичната система и защитата на основните права на гражданите и юридическите лица от 1989 г.“