Нашата визия

Вярваме, че оптимизмът е форма на смелост. Вярваме, че милиард смели деяния могат да бъдат искра за едно по-светло утро. Това е, за което ние градим кураж, отстояваме го, споделяме смели истории на наши поддръжници и съюзници, приканваме хората да излязат от зоната си на комфорт и да предприемат смели акции с нас – сами в ежедневието си и в общност с други, които споделят нашата посветеност на един по-добър свят. Едно зелено и мирно бъдеще е нашата мисия. Героите на нашата история сме всички ние, вярващите, че по-добрият свят е не просто достижим, но се гради днес.

Ценности

„Грийнпийс“ използва ненасилствени дейности, за да проправи път към по-зелен и по-мирен свят, и за да се противопостави на установите системи, рушащи околната среда.

Виж за какво се застъпваме
Нашата история

Нашата история

През 1971 г. основателите на „Грийнпийс“ отплават за остров в Арктика. Но с каква мисия? Да спрат ядрена бомба. Този поход се превръща в първоначалната искра на глобално движение, което ще промени историята.

Годишен доклад на „Грийнпийс Интернешънъл“

Горди сме да сме част от глобална мрежа от независими организации. Тук можеш да прочетеш годишния доклад на организацията (на английски).

Разгледай доклада

Офиси

Мрежата ни се състои от 27 независими национални или регионални организации. Ние работим директно с различни общности, които се борят за опазване на природата на родните си места.

Къде са другите офиси?

Включи се сега!

#ВключиСе #ЗаНас

Как да се включа?

Направи нещо!

Една дума определи 2017 г.: Съпротива!

Последни новини

Съобщение за медиите

Позиция относно “мерките”, които се предприемат срещу въглищни централи, свързани с Ковачки

by „Грийнпийс“ – България

В медийното пространство се появи информация, че се предвиждат мерки за спиране на работата на два от парогенераторите на ТЕЦ Република на “Топлофикация – Перник” АД, които работят на въглища.…

История

„Грийнкаст“ епизод 1! Започваме свой подкаст!

by Bojidar Nikolov

„Грийнпийс“ – България започва собствен подкаст. В него очаквайте интересни гости и теми. Ще говорим за Земята, климата, енергията, отпадъците, навиците на хората, волята на политиците и за малките стъпки…

Съобщение за медиите

Кандидатствай! Безплатно обучение за монтьори на фотоволтаични съоръжения

by Bojidar Nikolov

Желаещите да се запишат за обучението следва да отговарят на следните изисквания: Да бъдат от района на гр. Бобов дол/ Дупница; Да имат предварителна техническа подготовка – опит и/или образование;…