Greenpeace: Poziv turističkim subjektima

Pozvamo Vas na prezentaciju o mogućnostima i uvjetima korištenja solarne energije u sektoru turizma u Hrvatskoj. Za vlasnike, upravitelje i djelatnike turističkih tvrtki ili privatne iznajmljivače, u prostoru Impact Centra u Zadru, u srijedu 14.6. s početkom u 10h organiziramo edukativnu radionicu na kojoj ćemo ponuditi konkretne brojke, rješenja i savjete.

Na Jadranu brojimo prosječno 2600 sunčanih sati godišnje, a i dalje smo na samom začelju po korištenju sunca za proizvodnju energije. Smatramo da je turistički sektor iz više razloga logičan odabir za prve velike korake u solarizaciji Jadrana: objekti su smješteni na sunčanoj obali, imaju najveću potrošnju struje ljeti, a studijom smo dokazali se investicije u fotonaponske sustave posebno isplate hotelima i kampovima.


Srijeda, 14.6.2017.

10:00 – 11:30     Izlaganje će održati Ignacio Navarro, međunarodni stručnjak za energetiku koji će u svojoj prezentaciji predstaviti primjere iz hotelskog sektora u Grčkoj te kako su se turistički subjekti unatoč financijskoj krizi izborili za pravo da u poticajnom okruženju proizvode energiju za vlastite potrebe i tako smanje račune za struju. Pripremit će pregled najboljih mogućnosti financiranja i najbolje prakse u području odgovornog i održivog turizma, uz studije slučaja s prenesenim cijenama za implementaciju u Hrvatskoj.

11: 30 – 11:45     Pauza za kavu

11:45 – 13:00     Važnost građanske energije i potencijal za primjenu projekata solarne energije u turizmu u Hrvatskoj predstavit će Boris Pavlin i Ivan Zoković iz Zelene energetske zadruge (ZEZ), krovne hrvatske organizacije za područje energetskog zadrugarstva i razvoj projekata koji se baziraju na ekonomskim modelima korištenja obnovljivih izvora energija kroz građansku participaciju.

Radi ograničenog broja sudionika, molim da što prije potvrdite sudjelovanje na [email protected]


KONTAKT OSOBA:
Marija Tomac, mob. 095 6274 528, email:  [email protected]