A Föld napja alkalmából Zöld Bolygó néven indít új podcast-et a Greenpeace Magyarország és a Bolygó Közösségi Tér. Az első adásból megtudhatjuk, hogy Csobot Adél miért döntött úgy, hogy Istenes Bencével vidékre költöznek, hogy Pumped Gabó hogyan találta meg Istent a természetben, és hogy a Greenpeace biodiverzitáskampány-felelőse, Rodics Katalin hogyan mentett meg száz farkast attól, hogy megöljék és kitömjék őket Magyarországon. 

A Greenpeace Magyarország ígérete szerint „fontos, őszinte és természetes” tartalmakat fog gyártani új, havonta megjelenő podcastjében. Céljuk, hogy izgalmasan és közérthetően beszéljenek azokról az értékekről, amik szerintük hozzájárulhatnak egy élhetőbb, zöldebb és fenntarthatóbb világhoz. Adásaikban szakértők mellett közismert emberek is megjelennek majd, hogy bemutassák a természetvédelem szomorú és dühítő, illetve a vidám és felemelő oldalát is. A podcast gyártásában a Greenpeace partnere lesz a Budapest belvárosában a közelmúltban megnyílt új kulturális közösségi tér, a Bolygó is.

Az első adás megjelenését április 22-re, a Föld napjára időzítették. Ebben Csobot Adél elárulja, hogy miért döntöttek úgy férjével, Istenes Bencével, hogy gyerekeiket a főváros helyett inkább vidéken szeretnék nevelni. Csobot beszél arról is, hogy szerinte miért fontos, hogy átadhassa a gyerekeinek a természet szeretetének értékét, illetve elmondja, hogy örülne-e annak, ha a gyerekei tüntetnének azért, hogy a klímavédelem ügye hangsúlyosabban jelenjen meg Magyarországon. 

A műsor másik vendége Pumped Gabó, aki már két éve dolgozik együtt a zöld szervezettel, többek között a Fertő tó megmentésén. Pumped Gabó mindenkit arra biztat, hogy kapcsolódjon a természethez, de többet is tesz ennél. Ígérete szerint követőinek vidéki túrákat szervez majd, valamint zenés faültetésekre invitál mindenkit. 

A Greenpeace szakértője az adásban Rodics Katalin kutatóbiológus. Rodics Katalin elmeséli, hogyan mentett meg 100 farkast Brigitte Bardot-val a biztos haláltól, illetve hogyan adta vissza négy csimpánz szabadságát a nemsokára hazánkba látogató Jane Goodall-lal. Emellett megtudhatjuk tőle, hogy miért fontos megőrizni az elővilág sokszínűségét, és hogy az emberi civilizációnak szerinte hogyan van esélye arra, hogy túlélje a klímaválságot.

Az első adást podcastként itt lehet meghallgatni, ha pedig valaki a videóra kíváncsi, az itt tekintheti meg.