Budapest, 2020. december 7. – Szénbányát bővítenének a Mátrai Erőműnél – derül ki a Greenpeace-hez eljutott dokumentumokból. Mindeközben az ITM az erőmű „zöld jövőképének” kialakításáról kommunikál olyan, a klímaválság szempontjából álmegoldásoknak számító technológiai fejlesztésekkel, mint a hulladék/biomassza-égetés és gázturbinák építése. A Greenpeace Magyarország azt várja a magyar kormánytól: hivatalosan is jelentse be, hogy legkésőbb az üzemidő lejártával, 2025. végével bezárja a szennyező erőművet, eláll a bányabővítési szándékától és az erőmű pótlását valóban klímabarát, megújuló energiával oldja meg.

© Greenpeace

Miközben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményben tájékoztat arról, hogy megkezdődik a Mátrai Erőmű „zöld jövőképének” kialakítása, a Greenpeace Magyarországhoz eljutott információkból az derül ki, hogy ahelyett, hogy a kormány a szennyező erőmű bezárásán dolgozna, jelentősen bővítené a már létező szénbányát.

A Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának Útügyi Osztálya nemrégiben (szeptember 25-én) kiadott egy határozatot [1], amelynek értelmében a 3-as főút Detk és Kápolna közötti, mintegy 8 kilométeres szakaszát a jelenlegi nyomvonalnál mintegy 2,5 km-rel délebbre helyezhetik át. A határozatból nem, de a Detk Önkormányzata által készített településrendezési dokumentumból [2] kiderül, hogy erre a „Visonta I.-szén” védnevű bányatelek déli és keleti irányban [3] történő terjeszkedése miatt van szükség.

Az ITM „zöld jövőképében” nem szerepel továbbá a Mátrai Erőmű bezárásának dátuma. Az ország szén-dioxid-kibocsátásának mintegy 14%-át adó szennyező szénerőművet legkésőbb 2025-ben, az üzemidő lejártával be kéne zárni. A szénbánya tervezett bővítése és az eddigi hivatalos kommunikáció alapján a kormány ezt nem tervezi.

Az ITM „zöld jövőképében” a valódi klímabarát technológiák helyett ráadásul a fosszilis energiatermelésre alapuló fejlesztés szerepel: egy kombinált ciklusú gázturbinás erőmű és egy hulladék/biomassza-tüzelésű blokk építését tervezik. Pedig a klímaválság jelenlegi stádiumában, 2020-ban, a Párizsi Megállapodás ötödik évfordulóján minden országnak az eddigieknél jóval nagyobb mértékben és további késlekedések nélkül kéne csökkentenie a kibocsátásait.

„Ha valamire nincs szükségünk a klímaválság közepén, az egy szénbánya további bővítése, amivel egy amúgy is veszteséges, klímagyilkos erőművet táplálnának tovább. Szénbányákkal, szén- és gázerőművekkel nem lehet harcolni az éghajlatváltozás ellen. Azt várjuk, hogy a kormány egyértelműen jelentse ki, hogy legkésőbb 2025-tel bezárja az erőmű szenes blokkjait és azok pótlását nem további fosszilis technológiákkal váltja ki, hanem tiszta, Magyarország számára valódi energiafüggetlenséget biztosító megújuló energiával” – mondta Perger András, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelőse.

Jegyzetek:
[1] A Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának Útügyi Osztályának szeptember 25-én kiadott határozatának részletei: https://www.greenpeace.org/static/planet4-hungary-stateless/3248e839-matra_utepites_engedely_200930.zip
[2] Detk Önkormányzata által készített településrendezési dokumentum: https://www.greenpeace.org/static/planet4-hungary-stateless/873ed365-detk-1_3sz-ut_tre-m%C3%B3d_partners%C3%89gi-ea_191122.pdf
[3] „Visonta I.-szén” bányatelek térképe: https://www.greenpeace.org/static/planet4-hungary-stateless/121e4f4e-03-visonta-b%C3%A1nyatelek-j%C3%B6v%C5%91ben-m%C5%B1v-al%C3%A1-vonhat%C3%B3.pdf