מחכים לשובם

גרינפיס ישראל נרגש ומברך על ההסכמה על הפסקת אש ומצפה להשבת החטופים והחטופות סופסוף לישראל – לאחר 468 ימים של גיהנום. יחד עם הציבור הישראלי, אנחנו מחכים בנשימה עצורה למימוש כל חלקי העסקה, ולחזרתם של כל אחד ואחת מ-98 החטופים והחטופות שנותרו בעזה, לביתם.

זהו רק הצעד הראשון במלאכת השיקום החיונית של החברה הישראלית וחבלי הארץ האהובים בצפונה ודרומה של ישראל. אנו מייחלים לזמן של ריפוי והחלמה עבור ישראל והאזור כולו, זמן בו נפעל בהתמדה – כחברה וכנבחרי ציבור – על מנת לייצר עתיד מקיים עבור כולנו.

חצינו את הרף המסוכן

כתבה בכלכליסט: ״שינויי האקלים לא עוצרים: שנת 2024 - החמה ביותר בהיסטוריה״
מתוך כתבה בכלכליסט

עכשיו זה רשמי: שנת 2024 לא רק הוכרזה כשנה הכי חמה בהיסטוריה, אלא גם בתור השנה הראשונה מאז החלו המדידות, בה הטמפרטורה הגלובלית עברה את רף המעלה וחצי לאורך כל השנה – סף אותו התחייבו מדינות העולם שלא לעבור בהסכם פריז מ-2015. נוסף על כך, עשר השנים האחרונות היו החמות ביותר שנמדדו בכדור הארץ ב-125 אלף השנים האחרונות, עדות מכרעת לכך שהאקלים שלנו כבר אחר, ממה שאיפשר את התפתחות הציוויליזציה האנושית באלפי השנים האחרונות.

מסמכים מראים כי חברות הדלקים יודעות כבר משנות החמישים, על השפעת נפט, גז ופחם על מערכת האקלים הגלובלית. למרות זאת, לאחר עשורים רבים של הכחשה, שקרים, הסתרת האמת וגרינווש, חברות הדלקים נסוגות בשקט מהבטחותיהן להקטין את הנזק שהן גורמות לאקלים. חברות הרסניות אלה, ימשיכו לנסות לגרוף רווחי שיא – כל זמן שנאפשר להן.

התמוטטות אקלימית היא לא גזירת גורל. גם בישראל: אומרים לממשלה – לא עוד גז ונפט!

גרינפיס תובע את הממשלה

דור האקלים תובע את הממשלה על הפרת הסכם האקלים הבינלאומי

אני רוצה לעזור

יש לוויתנים סמוך לחיפה

בשנת 2022 יצאנו, יחד עם חוקרים מאוניברסיטת חיפה, לסקר ים עמוק ראשון מסוגו בישראל, במטרה לחקור את מסתורי הים העמוק והיונקים הימיים החיים בו. באותו סקר גורלי נצפה קים, הלוויתן הישראלי הראשון, תגלית שעודדה את המשך המחקר באזור הים העמוק, אשר מובל כיום על ידי ד"ר אביעד שיינין ויאלי מבורך מתחנת מוריס קאהן לחקר הים. במסגרת המחקר, שעדיין נמשך, הם יוצאים אחת לכמה חודשים לסקר אקוסטי במים הכלכליים של ישראל. במהלך הסקר, שנמשך בין 6-8 ימים, הם סוקרים את הים העמוק מול חופי ישראל (1000 מטר עומק ויותר) ואת מדרון מדף היבשת באמצעים אקוסטיים ויזואליים. הסקר האחרון, שהסתיים לפני כשבועיים, נחל הצלחה מסחררת נוספת עם 6 זיהויים אקוסטיים של דולפינים שונים ואחד של שני לוויתני ראשתן, 10 מייל מערבית לחיפה! תגליות אלה תורמות רבות להבנה שלנו על הים העמוק ובעלי החיים הנמצאים בו מקדמת דנא ומאפשר לנו לקדם שימור ומודעות ליונקים המרתקים האלה, אשר נמצאים תחת איום מתעשיות מזהמות וכעת בסכנת הכחדה בים התיכון. 

בוידאו: תיעוד דולפינים מהסקר
(קרדיט: ד״ר אביעדן שיינין, ראש תחום טורפי על, תחנת מוריס קאהן לחקר הים)

ברכות לכפר סבא – העיר ששמה סוף לדשא מפלסטיק

דשא סינתטי בפתח-תקווה
דשא סינתטי בפתח-תקווה
(תיעוד: אלעד איבס / גרינפיס)

עיריית כפר סבא ממשיכה להראות שהיא מובילה אקלימית בישראל, ומהווה את אחת הרשויות הירוקות ביותר בארץ. אחרי שפרסה עשרות מערכות סולאריות ברחבי העיר, ארגנה פסטיבלים ללא כוסות פלסטיק חד-פעמיות וקבעה תקן מחמיר לבנייה ירוקה, כפר סבא לוקחת את האתגר החשוב הבא: לגמול את המרחב הציבורי ממשטחי דשא סינתטי.

משטחי ״הדשא״, שהם למעשה פלסטיק, סופחים חום, משחררים לסביבה חלקיקי מיקרופלסטיק רעילים, מכילים חומרים מסרטנים, מונעים ספיחת מי גשם, חונקים את החיים באדמה ומייצרים פסולת מיותרת. ההצעה הראשונית, שעלתה בוועדה העירונית לאיכות הסביבה, כבר ב-2022, עברה סופסוף, והחלפת המשטחים הסינתטיים בחלופות ידידותיות לסביבה תתבצע בהדרגה בכל המוסדות העירוניים, בשיתוף מומחי סביבה ומערכת החינוך. כיום, ברחבי הרשות מותקנים כ-14 אלף מ״ר של דשא סינתטי בשטחים ציבוריים. זהו צעד משמעותי בקידום סביבה בריאה ולשיפור איכות החיים בעיר. אנו מקווים, שערים נוספות ילכו בעקבות כפר סבא ויקדמו שטחים פתוחים וטבעיים לטובת התושבים והסביבה. מוזמנים לקרוא את נייר העמדה שלנו בנושא ולהמשיך לפנות לראשי רשויות, למוסדות חינוך ולקהילות שלכם לפעול להחלפתם המיידית של היריעות הסינתטיות במרחבים טבעיים, המיטיבים עם הילדים ועם הסביבה.


העולם שלנו בוער וזה לא סרט

ד״ר יונתן אייקנבאום, מנהל גרינפיס ישראל

בעוד אנו עוצרים את נשימתנו בשעות גורליות אלה, בהן אנחנו מצפים לשובם של החטופים ולסיום מרחץ הדמים בעזה, דרמה של ממש מתחוללת כעשרת אלפים קילומטרים מאיתנו – במשך שבוע משתוללות שריפות חסרות תקדים בלוס אנג'לס. 

מאז ומעולם יש שריפות. אך ההיקף, העוצמה והתדירות של השריפות בעידן שלנו הוא פועל יוצא של החרפת משבר האקלים, עם הרבה יותר ימים חמים, הרבה פחות ימים קרים, אירועי גשם פחות תדירים שמייצרים מצבורי ענק של חומר יבש שבוער בקלות.

המגמה החריפה בשנים האחרונות וזה לא עומד להשתנות – באופן ודאי, המדחום ימשיך לטפס, ושריפות הענק וכן שאר אירועי האקלים הקיצוני, יחריפו. זאת לא נבואה טרגית, זו בוודאי לא דעה פוליטית, זה מדע נגיש לכל תלמיד בחטיבת ביניים. עדות נוספת לכך היא שבשנת 2024 חצינו את קו המעלה וחצי מעל העידן הטרום תעשייתי.

במקרה הזה, אובדן חיי אדם, עם 24 הרוגים, הוא מצער מאוד אך אינו משקף את חומרת האסון. מה כן משקף?

לטור המלא >>

השבוע מסביב לעולם

עכשיו הזמן לעזור לכדור הגדול ב-5 ש"ח לחודש בלבד!

גור דב קוטב בקוטב הצפוני
(תיעוד: רועי גליץ, שגריר גרינפיס ישראל)

הרבה דברים קורים אצלנו בתחום המאבקים הסביבתיים, ולך יש הזדמנות לקחת בהם חלק ולעזור לנו להגן על כדור הארץ, הסביבה והבריאות של כולנו – המשימה החשובה ביותר לקיומנו.

מעגלים רבים כבר הצטרפו לשורותינו והם מעתה חברים בארגון גרינפיס. עכשיו זה הזמן להצטרף אליהם! 

באמצעות העיגול הקטן של האגורות שלכם לשקל הקרוב, תוכלו לסייע לפעילות שלנו להתקיים ולהתרחב. 

לדוגמה: קנית ב-9.80 ₪? שילמת 10 ₪ ותרמת לגרינפיס ישראל 20 אג’! סכום התרומה הממוצע לחודש עומד על 5-3 שקלים בסך הכול. 

התרומה שלך תסייע לנו לקיים מחאות ומאבקים פרלמנטריים ומשפטיים, לקדם מחקרים, לחשוף שקרים, להגיש תביעות משפטיות, לבצע פעולות מחאה, אקטיביזם סביבתי ועוד, למען בעלי החיים שלא יכולים להשמיע את קולם ו- למען כולנו.

מעגלים לטובה

כמה שקלים בודדים בחודש עבור תמיכה בכל המאבקים של גרינפיס ישראל

הצטרפות

תרומה לגרינפיס ישראל מוכרת ברשויות המס בישראל ובארה״ב

לקבלת כל העדכונים שלנו למייל