Bruxelles În urma deciziei guvernelor UE de a introduce sancțiuni parțiale împotriva achiziției și transportului de petrol rusesc ca reacție la invazia Ucrainei, Silvia Pastorelli, coordonatorul campaniei Climă și Energie Greenpeace UE a declarat:

“Un embargo parțial asupra petrolului rusesc nu este un embargo și e inacceptabil ca banii statelor europene să finanțeze fie și parțial acest război brutal. Nu e momentul pentru măsuri parțiale – dacă UE nu poate să anunțe încheierea tuturor importurilor de petrol rusesc, liderii statelor vor trebui să găsească alte modalități prin care să oprească direcționarea banilor către Putin și să pună capăt cererii de petrol în sectorul transporturilor.”

Conform unei analize Greenpeace, un pachet de măsuri pe termen scurt în sectorul transporturilor ar putea reduce consumul de petrol în UE cu 40 de milioane de tone și ar putea permite Europei să reducă cu 28% din cantitatea de petrol provenit din Rusia, în valoare de  €19.7 miliarde, în decurs de doar câteva luni. 

Contact de presă:

Silvia Pastorelli, coordonatorul campaniei Climă și Energie Greenpeace UE[email protected]
+32 496 12 20 94

Greenpeace EU press desk: +32 (0)2 274 1911, [email protected]

This press comment is also available on: www.greenpeace.eu

Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne, partide politice sau companii, ci se bazează mai ales pe contribuţii de la persoane fizice. Conectăm comunități și răspundem în fața oamenilor pe care-i servim.

Prin cele 26 de birouri din 55 de țări, lucrăm direct cu comunitățile expuse care luptă pentru pentru a proteja mediul pe care-l numesc ”acasă”.

EU Transparency Register: 9832909575-41#Peace#FossilFuels#Transport