Ce e important pentru noi?

Pentru mine întotdeauna au fost importanți cei care nu tac. Cei care au capacitatea să treacă peste repercusiuni și să spună în gura mare adevărul, fără să le pese că pot incomoda sau că pot pierde din această cauză. Cei care caută cu orice preț și sub orice piatră adevărul, apoi îl expun pentru ceilalți. Cei care dau mult timp și energie dreptății. Cei care vorbesc în ciuda amenințărilor. Cei care au curajul să țipe că împăratul e în fundul gol. Cei care caută să înțeleagă dinamici și efecte complexe și nu se mulțumesc cu primul răspuns superficial. Cei care documentează obiectiv faptele și le scot la lumină pentru toți ceilalți.

Și știi ce? Asta fac activiștii Greenpeace de peste 50 de ani. 

Se pun între harpoane și foci, expun activitățile de vânătoare a balenelor, documentează la fața locului testele nucleare, blochează taf-urile cu propriul corp, investighează distrugerea naturii ca rezultat al extinderilor infrastructurii de combustibili fosili, arată cum au loc cele mai mari crime de mediu de pe glob, totul cu scopul de a le opri. Adesea, cu ajutorul oamenilor ca tine, schimbă legislații, propun acorduri internaționale sau politici publice astfel încât viața să fie mai justă și mai curată pentru toți.

Știi de ce?

Pentru că odată cu ei devii și tu martor ocular. Asta te face să reacționezi, să decizi de care parte a istoriei îți dorești să fii. Opresor sau opresat? Corporații flămânde sau populații sărăcite? Pădurea sau drujba?

În epoca știrilor false sau fabricate, a imaginilor post procesate și a deep fake-ului, Greenpeace nu folosește astfel de tactici. Echipa Greenpeace NU procesează fotografiile atunci când ia parte la acțiuni directe nonviolente și nu folosește Inteligența Artificială pentru a crea astfel de imagini. Încredere pe care am construit-o în acești ani, pentru că veridicitatea informațiilor este valoarea noastră cea mai de preț. De aceea, avem nevoie de ajutorul tău. 

Într-o perioadă în care este din ce în ce mai ieftin să produci știri false, iar tehnologia a democratizat accesul oricui dorește să inventeze fapte pentru câștigul propriu, Greenpeace nu face asta. Ne bazăm datele pe acțiuni reale, informațiile pe studii științifice, analizele pe echipe complexe de experți și imaginile pe acțiuni reale.