V zadnjem letu so milijoni ljudi iz celega sveta igrali ključno vlogo v prizadevanjih za razglasitev morskih rezervatov na odprtih morjih.

Danes vam želimo približati vitalni del naših kampanje Zaščitimo oceane – življenje in delo na Greenpeaceovih ladjah. Omogočajo nam raziskovanje in dokumentiranje oddaljenih ekosistemov, ozaveščanje javnosti, z nenasilnimi akcijami pa tudi aktivno nasprotovanje velikim onesnaževalcem in plenilcem vsega živega – ti namreč brez publike in ob ‘gledanju stran’ politike nimajo zadržkov pri iskanju bogatega izplena, ne glede na posledice. Ladje so torej naše najpomembnejše orodje pri varovanju dragocenosti našega modrega planeta! Če do sedaj še niste stopili na katero od naših ladij (v Kopru sta bili v zadnjih letih že dve), vam danes ponujamo možnost, da si ladjo in življenje na njej ogledate vsaj virtualno!

Antarktična avantura je interaktiven film, ki vam skuša približati vsaj delček izkušnje znanstvenikov in aktivistov na Greenpeaceovi zadnji ekspediciji na Antarktiki.

Želite spoznati življenje in delo na ladji?

Videti, kako izgleda, ko kiti plavajo pod malim napihljivim čolnom?

Ali leteti nad oddaljenimi otoki, polnimi življenja?

Sedaj lahko! In najboljši del je, da si sami lahko na koncu vsake serije izberete, kam vas bo pot vodila naprej.

Pridruži se – začni z ogledom!

Film so sodelavci posneli med zadnjim potovanjem na Antarktiko, da bi se z njim zahvalili vsem, ki nas podpirajo in poskušali približati izkušnjo čudovite Antarktike.

Upam, da vam bo všeč in vas bo ogled prepričal, da se nam pridružite v nadaljnjem boju za zaščito oceanov.

Reef and Tropical Fish in Honiara. © Greenpeace / Paul Hilton
Zaščitimo oceane

Svetovne vlade pozivamo k sprejetju sporazuma o svetovnih oceanih (Global Ocean Treaty) – pridruži se gibanju za zaščito oceanov.

Pridruži se ×