Stvar je takšna.

Pri Greenpeaceu dolgoročno ne moremo učinkovito opravljati svojega dela varovanja planeta, če smo odvisni od posameznih donacij, saj je takšno financiranje preveč nestabilno. Za vnaprejšnje načrtovanje učinkovitih kampanj za sistemske spremembe potrebujemo trdne in zanesljive temelje v obliki stalne mesečne podpore. Prav tovrstna podpora nam omogoča, da delujemo neodvisno in strateško.

Februar je za nas zelo pomemben mesec. To je čas, ko najbolj intenzivno načrtujemo svoje kampanje. A ob negotovih finančnih virih je težko načrtovati. Zato smo si za ta mesec zadali cilj, da pridobimo 30 novih mesečnih donatorjev. Tega števila nismo izbrali naključno, temveč je to število, za katerega verjamemo, da nam bo omogočilo stabilnost, ki jo potrebujemo za nadaljevanje boja.

Bi se nam pridružili tudi vi – kot naš mesečni donator in se nam tako pridružili v tem boju?

Trenutno smo v izjemno pomembnem obdobju za naš planet. Podnebne spremembe so pred nevarno prelomnico. Populacije prostoživečih živali se zaradi krčenja gozdov hitro zmanjšujejo. Naši oceani se dušijo v vse večjih količinah plastičnih odpadkov. Pri Greenpeaceu se po vsem svetu neposredno spoprijemamo s temi težavami.

Za ceno ene kave na teden lahko postanete del globalnega gibanja, ki si prizadeva zaustaviti podnebne spremembe, zaščititi oceane ter zavarovati dragocene, a ogrožene rastlinske in živalske vrste ter ekosisteme. Upam, da se boste odločili postati mesečni podpornik Greenpeacea za samo 9 evrov na mesec in se tako pridružili globalnemu gibanju za zaščito našega planeta.

Rainbow Warrior Near the Queensland Coast. © Tom  Jefferson / Greenpeace
Doniraj

Greenpeace ne sprejema finančnih sredstev inštitucij EU, vlad, korporacij ali političnih strank – naše delo je mogoče le zaradi donacij posameznikov.

Pridruži se

Greenpeace je edinstven, saj ne sprejemamo sredstev od korporacij ali vlad. Malo je organizacij, kot je Greenpeace, ki lahko svobodno povemo svoje mnenje in se resnično spopadamo s temeljnimi vzroki globalnih okoljskih težav.

Neodvisna gibanja, kot je naše, imajo lahko neustavljivo moč. Ker imamo podpornike in pisarne po vsem svetu, se lahko odzivamo na največje okoljske grožnje, ne glede na to, kje se pojavijo. A tega ne moremo početi brez stalnih mesečnih donacij ljudi, kot ste vi.

Pomagajte nam doseči naš cilj 30 novih mesečnih donatorjev do konca meseca. To lahko storite s samo nekaj kliki, v zgolj nekaj minutah, na tej povezavi.

Iskrena hvala!!!

Lepo pozdravljamo,

Sara in ekipa Greenpeacea v Sloveniji.