Energetska [R]evolucija

Stran - junij 5, 2012
Energetska [R]evolucija 2012 predstavlja zanesljivo in trajnostno rešitev za zaščito našega podnebja: prehod iz položaja, v katerem smo sedaj, do položaja, v katerega moramo priti s postopnim ukinjanjem fosilnih goriv in zmanjševanjem izpustov CO2, ob zagotavljanju energetske varnosti.

 

Scenarij Energetske [R]evolucije je od prve objave leta 2005 postal dobro poznana in zelo spoštovana analiza na področju energetike. Letošnji scenarij je že četrti, saj so bile starejše izdaje objavljene v letih 2007, 2008 in 2010. 

Razvoj scenarijev je vključeval podrobno analizo politike zaposlovanja v letu 2010, v novi izdaji pa je raziskava razširjena tudi na področje prometa, novih omejitev za transport nafte in plina ter na tehnološko-gospodarske vidike obnovljivih sistemov ogrevanja. Leta 2010 je imela Energetska [R]evolucija dva scenarija - osnovnega in naprednega, najnovejša izdaja pa ponuja samo en scenarij, osnovan na predhodnem "naprednem" scenariju.

 

Kaj je novega v letu 2015?

Od izdaje poročila tri leta nazaj, se Energetska [R]evolucija v svetu izvaja.. s presežniki. Investicije in proizvodnja obnovljivih virov energije naraščajo hitreje, kot smo si upali napovedati. Le najbolj ambiciozni modeli so predvideli tako rast - in Energetska [R]evolucija se mora nadaljevati. Več v članku Meister Consultants Club.