All articles

 • CENA PLASTENKE: ANALIZA OGLJIČNEGA ODTISA PLASTIČNE EMBALAŽE ZA VODO

  Greenpeace je v sodelovanju s Centrom za participativno raziskovanje “Instituta Jozef Stefan” (CPR-IJS) pripravil raziskavo o ogljičnem odtisu ustekleničene vode v 500 ml plastenkah.

  Greenpeace Slovenija
 • Rezultati analize CO2 izpustov nagrobnih sveč

  Slovenija je na vrhu evropskih držav po porabi nagrobnih sveč. Letna poraba sveč na pokopališčih znaša približno 16 milijonov sveč, kar pri gorenju prispeva k obremenitvam kakovosti zraka, hkrati pa…

  Greenpeace v Sloveniji
 • Energetska [R]evolucija 2015

  Letošnje leto je leto, ko lahko boj proti podnebnim spremembam postane mnogo bolj odločen in uspešen. Decembrski podnebni vrh v Parizu političnim in gospodarskim voditeljem predstavlja priložnost za sprejetje kritičnih odločitev, ki so potrebne za ohranitev dvigovanja globalnih temperatur za ne več kot 1,5 oz. 2 stopinji Celzija. Po izračunih IPCC je pogoj za obstoj…

  Greenpeace Slovenija
 • Stopinje v snegu

  V okviru poročila "Footprints in the snow" je osem Greenpeaceovih odprav preiskovalo oddaljena gorovja in jezera na treh celinah. PFC-jev smo našli v vzorcih snega z vseh območij, ki so jih obiskale Greenpeaceove ekipe.

  Greenpeace Slovenija
 • Poročilo Priklenjeni

  Greenpeacovo poročilo Priklenjeni (ang. Tied down) razkriva, zakaj želijo največja evropska energetska podjetja ohraniti visoko stopnjo uvoza fosilnih goriv in to kljub političnim, okoljskim in finančnim stroškom, ki jih moramo Evropejci plačevati.

  Greenpeace Slovenija
 • Powe[r] 2030

  Poročilo ponuja številne strokovno tehnične rešitve za evropsko energetsko omrežje, s tem pa tudi doseganje podnebno-energetskih ciljev Evrope 2030 in 2050.

  Greenpeace Slovenija
 • Tihi ubijalci

  Nova Greenpeaceova študija Tihi ubijalci (Silent Killers) potrjuje, da bo gradnja novih termoelektrarn dodatno ogrožala zdravje evropskih državljanov in vsako leto zaradi bolezni, ki izhajajo iz onesnaženega zraka, povzročila kar 2700 prezgodnjih smrti. Ta izguba življenj je popolnoma nepotrebna, saj nam obnovljivi viri energije in napredeg tehnologije nudijo dovolj rešitev za prihodnost.

  Greenpeace Slovenija
 • Točka brez povratka

  Zahrbtnost in lahkomiselnost vlad pri odobravanju ogromnih energetskih projektov podžiga podnebne spremembe in ogroža prebivalce, opozarja Greenpeace ob izdaji novega poročila, ki razkriva resne posledice načrtovanega svetovnega povečanja emisij iz premoga, nafte in plina.

  Greenpeace Slovenija
 • Družbeni strošek energije iz Šoštanja

  Raziskava se osredotoča na  okoljske in zdravstvene posledice uporabe lignita ter razkriva šokantne podatke, ki predstavljajo nove argumente protidržavnemu poroštvu za TEŠ 6.

  Greenpeace Slovenija
 • Umazano perilo III: ponovno v pranje

  Greenpeace je objavil dokaze, da potrošniki, ki perejo oblačila pomembnih trgovskih znamk, v javne vodne poti spuščajo nevarne kemične snovi, ki se nahajajo v teh oblačilih. Ko te kemikalije vstopijo v naše reke, jezera in morja, se razgradijo v še bolj strupene in hormonsko moteče snovi.

  Greenpeace Slovenija