Nimaš lastne strehe? Nič zato, pomagaj zgraditi skupnostno sončno elektrarno. Zakaj ne bi postal del sončne revolucije? Sodeluj pri postavitvi sončne elektrarne v svoji skupnosti – na šolah in vrtcih, gasilskih domovih in drugih javno pomembnih stavbah – in prispevaj pri prehodu na čiste in obnovljive vire energije, ki bodo obogatile naša življenja in življenja zanamcev.


Ali ste vedeli?

S projektom Povezani s soncem želimo doseč spremembe zakonodaje, ki bo omogočila posamezniku, ki nima lastne infrastrukture, da hkrati postane proizvajalec in porabnik “zelene” elektrike.


Sončna elektrarna, ki neposredno koristi skupnosti.

Ena možnost, ki že obstaja so zadružne sončne elektrarne vendar pa v tem primeru investitor v zadrugo te “zelene” elekrtrike ne more porabiti sam ampak jo le prodaja. S projektom Povezani s soncem želimo doseč spremembe zakonodaje, ki bo omogočila posamezniku, ki nima lastne infrastrukture, da hkrati postane proizvajalec in porabnik “zelene” elektrike.

Skupaj z vašo podporo želim doseč spremembo zakonodaje, ki bo omogočila demokratizacijo in ozelenitev proizvodnje električne energije v Sloveniji.

Želimo ustvariti pogoje, kjer bo sčasoma vsakdo izmed nas lahko sodeloval pri postavitvi sončne elektrarne, kjerkoli se za to najde interes in soglasje. Da bi se elektrarne razcvetele po naših strehah in s tem prinesle finančne koristi od proizvodnje energije ter več moči pri odločanju o naši skupni prihodnosti.

Prizadevamo si doseč izvedbo čisto konkretnega skupnostnega projekta sončne elektrarne, kjer bo lahko sodeloval prav vsak zainteresirani posameznik in s tem sončno revolucijo zagnal tudi na sončni strani Alp. Pridruži se in postani energetski državljan, ki bo sodeloval pri prehodu na čiste in obnovljive vire energije.